Με τον twin-turbo V8 της BMW η νέα Jaguar F-Type;

Μπορεί η εκθαμβωτική ομορφιά της να μην αποκαλύπτει την ηλικία της, αλλά η Jaguar F-Type είναι ήδη 5 ετών και οι φήμες σχετικά με τον αντικαταστάτη της έχουν ξεκινήσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του αγγλικό μέσο, η Jaguar ετοιμάζεται να κάνει μία  μικρή αλλαγή κατεύθυνσης με τον διάδοχο που ετοιμάζεται να υιοθετεί την λύση ενός αμαξώματος 2+2 το οποίο θα προσφέρει επιπλέον χώρους στους επιβάτες και θα φέρει την F-Type ακόμα πιο κοντά στον βασικό της αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την Porsche 911.

Επίσης, η αγγλική εταιρία δουλεύει πάνω σε μία νέα αρχιτεκτονική για το sports car. Όπως μας έχει συνηθίσει η Jaguar, θα κάνει εκτενή χρήση ελαφριών υλικών (βλ. αλουμίνιο) ούτως ώστε η νέα F-Type να μην είναι βαρύτερη από τον προκάτοχο της, παρά την βελτίωση στον τομέα της πρακτικότητας. Η πλατφόρμα ονομάζεται D7b evolution και εξελίσσεται από την ίδια την Jaguar, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να πούμε για τον ισχυρότερο κινητήρα που θα βρει τον δρόμο του για το engine bay της F-Type.

Ο 5-λιτρος, supercharged V8 που κινεί την τρέχουσα γενιά, μπορεί να είναι πανίσχυρος και να διαθέτει έναν από τους καλύτερους (και πιο έντονους) ήχους στην αγορά, αλλά θεωρείται απαρχαιωμένος. Έτσι, αν αληθεύουν οι φήμες, η Jaguar έχει έρθει σε συμφωνία με την BMW ώστε η τελευταία να παρέχει τον σύγχρονο, twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4.4 λίτρων. Ο γερμανικός V8 είναι σαφώς πιο οικονομικός και εξίσου ισχυρός και αναμένεται στο μέλλον να βρεθεί κάτω από το καπό κι άλλων μοντέλων της Jaguar-Land Rover. Η θέση των μικρότερων, Ingenium κινητήρων που εξέλιξε η ίδια η JLR δεν απειλείται πάντως.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.