Γερμανία: Η μείωση στις εκπομπές CO2 απειλεί θέσεις εργασίας!

Εν τέλει, η προτεινόμενη μείωση στις εκπομπές CO2 της τάξης του 40% μέχρι το 2030 δεν “πέρασε”. Συμφωνήθηκε όμως ένας ελαφρώς χαμηλότερος στόχος. Οι υπουργοί περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε μείωση 35% παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι χώρες που επέμεναν στο 40%. Η Γερμανία όμως, μέσω της VDA (Verband der Automobilindustrie), εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με το πώς θα επηρεάσει ο στόχος αυτός τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Είναι κάτι παραπάνω από θλιβερό το ότι η πλειοψηφία των κρατών-μελών δεν βρήκε την δύναμη να ισορροπήσει την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος με την προστασία των θέσεων εργασίας.

Δήλωσε σε αυστηρό τόνο ο πρόεδρος της VDA, Bernand Mattes, που στο παρελθόν έχει διατελέσει επικεφαλής των γερμανικών επιχειρήσεων της Ford και τώρα ηγείται της VDA που εκπροσωπεί κατασκευαστές όπως η Ford, η Volkswagen, η BMW και η Daimler. Στον ίδιο τόνο αλλά με πολύ πιο σκοτεινό ύφος κινήθηκε για τις δηλώσεις του ο CEO του Volkswagen Group, Herbert Diess:

Μία βιομηχανία μπορεί να καταρρεύσει ταχύτερα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι.

Είπε ο Γερμανός, συμπληρώνοντας ότι ενώ μία μείωση της τάξης του 40% στις εκπομπές CO2 μέχρι το 2030 μπορεί να στοιχίσει τις δουλειές στο 25% των εργαζομένων στα εργοστάσια της εταιρίας, ο στόχος του 35% “δεν είναι πολύ καλύτερος”. Από την πλευρά της, η Καγκελάριος Angle Merkel προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας ότι υπάρχουν όροι αναθεώρησης του στόχου για το 2021 καθώς η επίτευξη του μέχρι το 2030, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την διείσδυση των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων στην αγορά

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.