Έτοιμη για τον εξηλεκτρισμό της η νέα Porsche 911. Αλλά…

Σε αυτό το σημείο δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι η εμβληματική Porsche 911 θα αποκτήσει υβριδική έκδοση στο μέλλον. Το επιβεβαίωσε, δια της πλαγία οδού, ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Oliver Blume: Η νέα γενιά της 911, η 992 όπως είναι η κωδική της ονομασία, έχει εξελιχθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι έτοιμη για το μεγάλο βήμα του εξηλεκτρισμού. Το δηλώνει και ο επικεφαλής της “οικογένειας” 911, August Achleitner. Υπάρχει όμως ένα “αλλά”:

Είναι έτοιμη για υβριδική δύναμη στο μέλλον αλλά όχι  για κάποια χρόνια  καθώς περιμένουμε την βελτίωση των μπαταριών.

Δήλωσε ο άνθρωπος που γνωρίζει περισσότερα απ’ οποιονδήποτε άλλο για τις 911. Η Porsche προετοίμασε το πλαίσιο για την φιλοξενία των μπαταριών με τη δημιουργία επιπλέον χώρου ενώ το 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) θα δώσει την θέση του στην 8-τάχυτη μονάδα που χρησιμοποιείται ήδη στην Panamera, η οποία μπορεί να υποστηρίξει έναν ηλεκτροκινητήρα. Υπάρχει όμως αυτό το “αλλά” στη μέση και δεν ξέρουμε πόσα είναι αυτά τα “κάποια χρόνια” που ανέφερε ο Achleitner. Ο εξηλεκτρισμός πάντως, θεωρείται αναπόφευκτος και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής powertrain της Porsche, Matthias Hofstetter:

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον άνεμο, αλλά μπορούμε να βάλουμε τα πανιά μας στη σωστή κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.