Ο Dieter Zetsche αποχωρεί από την ηγεσία της Mercedes-Benz το 2019.

Ο διάσημος μυστακιοφόρος της Daimler, ο Dr. Dieter Zetsche που αυτή τη στιγμή κάθεται στο τιμόνι της Mercedes-Benz και στην κεφαλή του Δ.Σ.  της Daimler θα παραδώσει την σκυτάλη εντός του 2019 στον διάδοχο του, καθώς η λήξη της θητείας του Dr. Manfred Bischoff ως προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρίας, πυροδοτεί έναν κύκλο αλλαγών.

Η θητεία του Bischoff λήγει το 2021 και κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνέλευσης των Μετόχων εκείνη την χρονιά, θα προτείνει ως διάδοχο του τον Zetsche – πρόταση που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει δεκτή από την συνέλευση. Όμως η νομοθεσία επιβάλλει μία διετία “ξεκούρασης” πριν ο Zetsche αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, οπότε αυτός θα πρέπει να κανονίσει μία διάδοχη κατάσταση το 2019. Έτσι το Εποπτικό Συμβούλιο της Daimler, αποφάσισε ότι ο άνθρωπος που θα τον διαδεχθεί ως ο πρώτος μη-Γερμανός σε αυτή την τόσο υψηλή θέση, θα είναι ο Ola Kallenius που αυτή τη στιγμή εκτελεί καθήκοντα Group Research και Mercedes-Benz Cars Development, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και επικεφαλής της AMG. Την θέση του Kallenius δε, αναμένεται να πάρει ο Markus Schafer που έχει αποδείξει την αξία του σε διάφορες ηγετικές θέσεις στον τεχνικό τομέα στη Mercedes-Benz.

Είναι σαφές ότι τόσο η Daimler όσο και η Mercedes-Benz θέλουν να αποφύγουν έναν κύκλο αβεβαιότητας και φημολογίας όσον αφορά στην ηγεσία των εταιριών μετά την “εποχή Bischoff” και έτσι κλείνει ορίζει τους διαδόχους πριν προκύψει το οποιοδήποτε θέμα. Η σταθερότητα εντός της φίρμας είναι καίριας σημασίας ενώ τα άτομα που επιλέχθηκαν θα την οδηγήσουν σε μία νέα εποχή με την διορατικότητα και τις ικανότητες που τους έφεραν μέχρι εδώ.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.