Μπορεί το Hennessey Venom F5 να αγγίξει τα 500 km/h;

Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση και σύμφωνα με τον CEO της Hennessey Performance Engineering, John Hennessey, η απάντηση είναι “ναι”. Το Venom F5 έχει εξαιρετικό (για supercar) συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0.33 και ένας τερατώδης, twin-turbo V8 με χωρητικότητα 7.6 λίτρων παράγει 1.600 ίππους και 1.762 Nm ροπής ενώ έχει δοκιμαστεί επιτυχώς μέχρι και στα 2.000 άλογα. Οι προσομοιώσεις βέβαια, δείχνουν ότι το Venom F5 δεν χρειάζεται τόσα άλογα…

Αυτή τη στιγμή, οι δοκιμές CFD και οι μηχανικοί μας λένε ότι χρειαζόμαστε περίπου 1.520 άλογα για να σπάσουμε το φράγμα των 300 μιλίων ανά ώρα (482 km/h).”

Δήλωσε ο John Hennessey, που συμπλήρωσε ότι ο πραγματικός στόχος για το αμερικανικό supercar δεν είναι τα 300 μίλια ανά ώρα, αλλά τα 500 km/h! Απλά πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο μέρος για μία τέτοια προσπάθεια. Η Hennessey χρησιμοποίησε το Shuttle Landing Facility στη Florida για να πετύχει το προηγούμενο ρεκόρ του με το Venom GT το 2014. Έναν διάδρομο 5.15 χιλιομέτρων όπου η NASA προσγειώνει τα διαστημικά λεωφορεία της. Όμως το Venom GT χρειάστηκε περίπου 3.5 χιλιόμετρα για να φτάσει τα 435.21 km/h και περίπου 1.6 χιλιόμετρα για να επιβραδύνει, οπότε η Hennessey ψάχνει ένα ακόμη μακρύτερο κομμάτι δρόμου. Το πιο πιθανό είναι να καταφύγει σε μία λύση τύπου Koenigsegg, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο ενός μεγάλου κομματιού δημόσιου δρόμου.

Πάντως ο John Hennessey δεν είναι απλά αισιόδοξος. Θεωρεί ότι τα 482 km/h είναι πρακτικά δεδομένα και λέει ότι “αφού σπάσουμε αυτό το φράγμα, θα δούμε πόσο ψηλότερα μπορούμε να φτάσουμε”. Σε κάθε περίπτωση, η Hennessey έχει βρει ήδη 12 αγοραστές για το Venom F5 στις Η.Π.Α. και άλλους 5 στο εξωτερικό, οπότε μένουν άλλα 8 αυτοκίνητα για το πολυπόθητο sold out, ενώ η προσπάθεια για το ρεκόρ ταχύτητας, δεν πρόκειται να γίνει πριν τα τέλη του 2019. Για να δούμε τι μπορεί να επιτευχθεί…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.