Μία Ford Mustang 900 ίππων κάνει έναν γύρο στο Nurburgring… στο πλάι!

Το Nurburgring δεν απέκτησε το προσωνύμιο “Πράσινη Κόλαση” από τύχη. Είναι μία πίστα που τιμωρεί όχι μόνο τους άπειρους και τους αδαείς, αλλά ακόμα και επαγγελματίες οδηγούς. Είναι μία πίστα με ιδιαίτερα αυξημένο βαθμό δυσκολίας που δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος. Όλα αυτά ισχύουν σε κάθε περίπτωση και για κάθε οδηγό αλλά ισχύουν σε νιοστό βαθμό όταν μιλάμε για μία Ford Mustang RTR 900 ίππων, ακόμα κι αν πίσω από το τιμόνι της είναι ο πολύς Vaughn Gittin Jr. Ο στόχος; Ένας ολόκληρος γύρος στην φημισμένη γερμανική πίστα… με το πλάι!

Ήμουν έξω από τα νερά μου για την πλειοψηφία των γρήγορων γύρων. Δεν ξέρω την Πράσινη Κόλαση όσο καλά νόμιζα ότι την ήξερα. Όλα αλλάζουν όταν πηγαίνεις με το πλάι σε αυτές τις ταχύτητες. Όταν σταματήσαμε για την πρώτη αλλαγή ελαστικών, ήμουν εκστασιασμένος. Έπρεπε να πάρω ανάσες, κάτι που δεν έχω νιώσει πίσω από το τιμόνι από τότε που ήμουν rookie στην Formula Drift.

Δήλωσε ο Gittin Jr. και ναι, σωστά διάβασες. Έγιναν αλλαγές ελαστικών. Πώς αλλιώς περίμενες να βγάλει ολόκληρη την πίστα των 20.6 χιλιομέτρων με ένα σετ όταν 900 άλογα και η σκληρή άσφαλτος διαλύουν τα ελαστικά πριν προλάβεις να προσπαθήσεις να προφέρεις “Nordschleiffe”; Ακόμα κι έτσι όμως, ο Vaughn Gittin Jr. έκανε έναν ολόκληρο γύρο driftάροντας (έστω και τμηματικά) και ένα μικρό μέρος αυτής της προσπάθειας μπορείς να θαυμάσεις στο video που ακολουθεί.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.