Η Toyota υποχωρεί και υποδέχεται το Android Auto.

Εδώ και πολλά χρόνια, βασικά από τότε που λανσαρίστηκε στην αγορά, η Toyota αρνείται πεισματικά να ενσωματώσει το Android Auto στα αυτοκίνητα της. Η ιαπωνική εταιρία, επικαλούνταν λόγους ασφάλειας και αντιστεκόταν στην υιοθέτηση του λογισμικού της Google, παρά το γεγονός ότι περίπου το 80% των smartphone που κυκλοφορούν, το χρησιμοποιούν. Η μοναδική λύση γι’ αυτούς τους χρήστες, ήταν το SmartDeviceLink, ένα σύστημα τηλεματικής που ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας του Android Auto και του Apple CarPlay και περιορίζει την πρόσβαση τους στα δεδομένα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το Bloomberg όμως, η Toyota ετοιμάζεται να ανακοινώσει (πιθανώς μέσα στον Οκτώβριο) μία αλλαγή πλεύσης στο συγκεκριμένο θέμα. Για πρώτη φορά, η εταιρία θα επιτρέψει σε Android Auto συσκευές να συνδέονται απευθείας με τα αυτοκίνητα της, όπως έκανε με το Apple CarPlay πριν από μερικούς μήνες. Ο λόγος είναι προφανής. Η Toyota ελπίζει ότι με αυτή την κίνηση, θα προσελκύσει πελάτες που μέχρι τώρα είχαν απορρίψει κάποιο μοντέλο της λόγω της μειωμένης συνδεσιμότητας του.

Εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης λοιπόν.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.