Η Bugatti “έτοιμη” να προσθέσει δεύτερο μοντέλο στην γκάμα της.

Η Bugatti καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της από την πρώτη, σύγχρονη αναβίωση της το 1987, ήταν αυτό που λένε “one trick pony”. Εστίαζε σε ένα μοντέλο, είτε αυτό ήταν η EB110, είτε η Veyron, είτε τώρα, η Chiron. Την Divo δεν την θεωρώ δεύτερο μοντέλο καθώς είναι περισσότερο μία διαφορετική έκδοση της Chiron παρά κάτι εντελώς ξεχωριστό. Μάλλον πλησιάζει η ώρα όμως που η Bugatti θα επεκτείνει την γκάμα της σε κάτι διαφορετικό, αφού ο CEO της, Stephan Winkelmann θεωρεί ότι “είναι έτοιμη” για κάτι τέτοιο.

“Είναι ξεκάθαρο ότι αν κάνουμε κάτι διαφορετικό από ένα super-sports car όπως η Chiron, δεν θα είναι αρκετό να ερωτευτούμε έναν τύπο αυτοκινήτου.”

Δήλωσε το μεγάλο αφεντικό της γαλλικής μάρκας, δίνοντας το πρώτο στοιχείο σχετικά με ένα υποθετικό δεύτερο μοντέλο. Δεν θα είναι ίδιο με την Chiron. Τι θα είναι όμως;

“Θα εξετάζαμε κάθε τύπο αμαξώματος και το πώς διαμορφώνεται η ζήτηση ανά περιοχή και δεν θα ρίχναμε τα λεφτά μας σε κάτι που χάνεται.”

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Bugatti είχε δουλέψει πάνω στην ιδέα ενός sedan. Είχε παρουσιάσει και μία πρόταση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα μάλιστα: την Galibier. Όμως υποθέτουμε ότι αυτό το “κάτι που χάνεται” του Winkelmann είναι η ευρύτερη κατηγορία των sedans, οπότε δύσκολα θα προχωρήσει το εν λόγω εγχείρημα. Αν η Bugatti θέλει να αυξήσει ουσιαστικά τον όγκο πωλήσεων της, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από ένα SUV. Είναι μονόδρομος και ο Winkelmann το γνωρίζει. Το βλέπει στην αγορά με μοντέλα όπως η Rolls-Royce Cullinan, η Lamborghini Urus και πιο πρόσφατα αλλά και πιο εμφατικά, η Ferrari Purosangue! Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει η Bugatti…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.