Η Porsche εγκαταλείπει, επίσημα πλέον, το πετρέλαιο!

Μία εποχή φτάνει στο τέλος της για την Porsche, η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πλέον ότι εγκαταλείπει το πετρέλαιο ως εναλλακτική για την βενζίνη! Η γερμανική εταιρία δήλωσε ότι η απόφαση προήλθε από την ίδια την αγορά καθώς η ζήτηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων έχει μειωθεί δραστικά, ενώ το ενδιαφέρον του κοινού για τις υβριδικές εκδόσεις αυξάνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Panamera: το 63% όλων των νέων ταξινομήσεων στην Ευρώπη είναι υβριδικές. Έτσι, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018, η Porsche έχει καταργήσει τις diesel εκδόσεις των μοντέλων της ενώ μέχρι το 2022, θα έχει επενδύσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα. Όπως αναφέρει ο CEO της φίρμας, Oliver Blume, όμως:

“Η Porsche δεν δαιμονοποιεί το πετρέλαιο. Είναι και θα παραμείνει μία σημαντική τεχνολογία. Εμείς, ως ένας κατασκευαστής sports cars για τον οποίο το πετρέλαιο είχε πάντα δευτερεύοντα ρόλο όμως, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι θα θέλαμε το μέλλον μας να μην το περιλαμβάνει.  Φυσικά, θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους υπάρχοντες “πετρελαιοκίνητους” πελάτες μας με τον επαγγελματισμό που περιμένουν από εμάς.”

Από εδώ και πέρα, η Porsche εστιάζει στην ηλεκτρική κινητικότητα. Το 2019, θα λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ενώ μέχρι το 2025, ο στόχος είναι το 50% των νέων αυτοκινήτων να πωλούνται με κάποιου είδους εξηλεκτρισμένο powertrain – είτε υβριδικό, είτε πλήρως ηλεκτρικό! Από την άλλη βέβαια, η γερμανική εταιρία δεν εγκαταλείπει την βενζίνη, βελτιώνοντας διαρκώς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Απλά αλλάζει την στρατηγική της όσον αφορά στην τρέχουσα, “δευτερεύουσα” τεχνολογία κίνησης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.