Η Κομισιόν ερευνά πιθανή συμπαιγνία BMW, Daimler και Volkswagen Group.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε μία “λεπτομερή έρευνα”, όπως την χαρακτηρίζει η ίδια, για να εξακριβώσει το αν οι BMW, Daimler και Volkswagen Group συνωμότησαν ώστε να αποφύγουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό κατά την εξέλιξη τεχνολογίας μείωσης ρύπων. Η Κομισιόν αναφέρει ότι αν υπάρχει στην πραγματικότητα μία τέτοιου είδους συμφωνία, έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και ότι θα εστιάσει στον λεγόμενο “κύκλο των 5” (BMW, Daimler, Volkswagen, Audi και Porsche) και το ενδεχόμενο μεταξύ τους συναντήσεων για την συμφωνία σε μία κοινή στρατηγική όσον αφορά στην εξέλιξη και το λανσάρισμα συστημάτων ελέγχου εκπομπών ρύπων.

Αν η Κομισιόν ανακαλύψει ότι οι πληροφόρηση που είχε ούτως ώστε να ανοίξει η έρευνα είναι βάσιμη, τότε οι 5 εταιρίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με κατηγορίες για παραβίαση του Άρθρου 101 της “Treaty of Functioning of the European Union” που απαγορεύει επιχειρηματικές πρακτικές που έχουν ως στόχο την παρακώλυση της τεχνικής προόδου. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η Κομισιόν δεν θεωρεί ότι η “συνεννόηση” των εμπλεκομένων αφορά σε οποιουδήποτε είδους “συσκευής”, αντίστοιχης με αυτής της Volkswagen στο διαβόητο σκάνδαλο dieselgate. Επίσης, ενώ σημειώνεται ότι οι BMW, Daimler και VW Group έχουν συζητήσει άλλα τεχνικά ζητήματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τυχόν επέκτασης της έρευνας και προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι τόσο η BMW όσο η Daimler και το Volkswagen Group έχουν δηλώσει ότι συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.