Παρακολούθησε την ανακατασκευή ενός Top Fuel V8 σε time-lapse!

Μπορεί η F1 να θεωρείται η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ότι ταχύτερο σε μία ασφάλτινη πίστα, αλλά αν ψάχνεις για το απόλυτο όσον αφορά στην ταχύτητα σε μία ευθεία γραμμή με μήκος 300-κάτι μέτρα, τότε δεν χρειάζεται να ψάξεις πέρα από τα Top Fuel dragsters.  Κάτι κτήνη που κινούνται από supercharged V8 κινητήρες, ο οποίοι τροφοδοτούνται με νιτρομεθάνιο και αποδίδουν περίπου 11.000 άλογα. Περίπου, γιατί δεν υπάρχει δυναμόμετρο ικανό να αντέξει την ισχύ και την ροπή ενός τέτοιου κινητήρα.

Ο V8 που θα δεις στο παρακάτω video να αποσυναρμολογείται πλήρως και να ανακατασκευάζεται, προέρχεται από το αγωνιστικό του Tony Schumacher – ο οποίος, για την ιστορία, κατέχει το ρεκόρ τόσο στα 402 μέτρα με ταχύτητα εξόδου 453,15 km/h όσο και στα 1.000 πόδια (305 μέτρα) με ταχύτητα εξόδου 541,65 km/h. Πρόκειται για έναν αρκετά απλό κινητήρα, με έναν εκκεντροφόρο και αυτόν όχι επικεφαλής αλλά αν είμαστε ειλικρινείς, μόνο ένας τέτοιος κινητήρας θα μπορούσε να παράγει 11.000 άλογα. Οι μηχανικοί τον “διαλύουν” στα εξ ων συνετέθη, καθαρίζουν και αντικαθιστούν ότι πρέπει και τον συναρμολογούν ξανά. Μία διαδικασία που λαμβάνει χώρα με μικρές τροποποιήσεις μετά από κάθε πέρασμα, δεδομένων των συνθηκών υπό τις οποίες λειτουργεί το σύνολο και μία διαδικασία που δεν διαρκεί περισσότερη από 1 ώρα σε “αγωνιστικούς” ρυθμούς. Εμείς, μπορούμε να την απολαύσουμε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς χάρη σε αυτό το time-lapse video.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.