Έτσι οραματίζονται την F1 του 2021…

Οι συζητήσεις συνεχίζονται όσον αφορά στο μέλλον της F1, τεχνικά και κατά συνέπεια σχεδιαστικά, αλλά κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου με όνομα “Tech Talk” στη Σιγκαπούρη, λίγο πριν ανάψουν οι προβολείς για το Grand Prix, ο Managing Director of Motorsport της F1, Ross Brawn, έδειξε την εικόνα που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου. Το σεμινάριο μπορεί να διεξήχθη “κεκλεισμένων θυρών” αλλά η εικόνα διέρρευσε πολύ γρήγορα στο διαδίκτυο και παρουσιάζει το μέλλον της F1 όπως το οραματίζονται οι ιθύνοντες της Formula 1.

Οι διαφορές σε σύγκριση με τα τωρινά μονοθέσια είναι πολλές και σημαντικές. Η εμπρός αεροτομή είναι πολύ πιο απλή και διαθέτει πολύ ψηλότερα endplates, το αμάξωμα από τα sidepods και πίσω παρουσιάζεται λιγότερο πολύπλοκο ενώ ένα μικρό shark-fin και η πίσω αεροτομή μοιάζουν να ενώνονται με το κάλυμμα του κινητήρα. Φυσικά, το πακέτο συμπληρώνουν οι 18άρες ζάντες με τα σαφώς πιο χαμηλοπρόφιλα ελαστικά.

Προς το παρόν, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια από αυτά τα στοιχεία βρίσκουν σύμφωνες τις ομάδες και πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι το “2021 concept car” όπως βλέπουμε πως ονομάζεται το σχέδιο αυτό. Πάντως όλα δείχνουν ότι η F1 θέλει να απλοποιήσει την αεροδυναμική των μονοθεσίων σε μία προσπάθεια να βελτιώσει το θέαμα, προσθέτοντας και μερικές πινελιές όπως οι 18άρες ζάντες για να ενισχύσουν (ή να δημιουργήσουν) έναν συνδετικό κρίκο με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.