Το Abarth 500X απορρίφθηκε ως “μη-ρεαλιστικό”.

Η ιδέα για την Abarth έκδοση του 500X υπάρχει σχεδόν από τότε που παρουσιάστηκε το μικρό, ιταλικό SUV. Το πλαίσιο υπάρχει, οι κινητήρες υπάρχουν και θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει και η αγορά για ένα “ζεστό”, ίσως όχι “καυτό” crossover. Όμως το Fiat 500X ήρθε, πέρασε και δεν υπήρξε Abarth έκδοση, όπως δεν φαίνεται πως υπάρχει στα σκαριά ούτε για την facelift έκδοση που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Όπως αποκάλυψε ο product manager του 500X, Paolo Nicolino, το σήμα με τον σκορπιό δεν θα φορεθεί από το συγκεκριμένο μοντέλο, παρά το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια η εταιρία κατασκεύασε ένα πρωτότυπο στο οποίο μάλιστα δοκιμάστηκαν 3 διαφορετικοί κινητήρες!

“Κατά τη γνώμη μου ήταν και εξακολουθεί να είναι μία εξαιρετική ιδέα, αλλά πρέπει να κοιτάς και την κατάσταση στην αγορά.

Βασικά, ταιριάζει στο Fiat 500X μία πιο sport έκδοση της Abarth. Το πλαίσιο ήδη έχει sporty στήσιμο.”

Και συνεχίζει:

“Στο παρελθόν, κατασκευάσαμε ένα πρωτότυπο στο οποίο δοκιμάσαμε 3 διαφορετικούς κινητήρες, συμπεριλαμβανομένης μίας ισχυρότερης έκδοσης του 1.4 T-Jet από τα Abarth 595 και Abarth 695 αλλά και του 1.750 TBi από την Alfa Romeo 4C.

Προσπαθήσαμε να πάρουμε το πράσινο φως για το μοντέλο, αλλά στο τέλος κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και ότι η επένδυση που απαιτείται είναι υπερβολικά υψηλή για την Abarth. Η εξέλιξη του μοντέλου ήταν, απλά, πολύ ακριβή.”

Όποιος ψάχνει λοιπόν μία πιο sport έκδοση του 500X, θα είναι αναγκασμένος να περιοριστεί στον διάδοχο του 500X S-Design, ο οποίος θα λανσαριστεί στην αγορά μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τον Nicolino. Η απόρριψη του Abarth 500X αυτή τη χρονική περίοδο όμως, δεν σημαίνει ότι η ιδέα θα ξεχαστεί. Υπάρχει πάντοτε το αύριο και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.