Η Nissan ετοιμάζει το επόμενο Nissan “Z”.

Μπορεί να μην είναι κάτι που σκέφτεσαι τακτικά, αλλά έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε η τελευταία εκδοχή του “Z” της Nissan. Δέκα ολόκληρα χρόνια κυκλοφορεί στην αγορά το 370Z. Επίσης, τον ερχόμενο Οκτώβριο θα γιορτάσουμε την 50η επέτειο του ριζοσπαστικού για την εποχή του, 240Z. Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα λάβει χώρα και η έκθεση του Τόκιο… 2+2+2; Όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα είναι 6 κι αν δεν σου αρκεί αυτό, τότε έρχεται ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, Alfonso Albaisa για να το επιβεβαιώσει:

“Το “Z”, ω Θεέ μου! Τεράστια πίεση. Μπορείς να φανταστείς ότι είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην θέση να δουλεύω πάνω σε αυτό.”

Και ο Albaisa είναι ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους που θα μπορούσαν να ηγηθούν του σχεδιασμού του νέου “Z”. Σε λίγο καιρό θα κλείσει 30 χρόνια στη Nissan και αυτό σημαίνει ότι κατανοεί πλήρως την κουλτούρα και την φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρίας. Έχει σχεδιάσει πανέμορφα πρωτότυπα (Q80 Inspiration, QX30 και Q60) και έχει επίγνωση της ευθύνης που φέρνει το προνόμιο του σχεδιασμού του διαδόχου του 370Z.

“Ο εκδημοκρατισμός του sports car, το 240Z, είναι αξέχαστο. Ακόμη και στη μοντέρνα εποχή, το 300ZX του 1989, η ιαπωνική απλότητα είναι εντυπωσιακή.”

Υπάρχει περίπτωση να δούμε το επόμενο Nissan Z στην επερχόμενη έκθεση του Τόκιο; Όχι. Το ενδεχόμενο παρουσίασης κάποιου πρωτοτύπου-προπομπού όμως είναι πάρα πολύ ζωντανό και αν τελικά κάνει την εμφάνιση του στην ιαπωνική πρωτεύουσα, τότε το μοντέλο παραγωγής θα κάνει το ντεμπούτο του σε 1-2 χρόνια περίπου. Και όταν συμβεί αυτό, η κατηγορία των σχετικά προσιτών sports cars θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.