Μόλις τα μισά μοντέλα της VW έχουν πιστοποίηση WLTP!

Σοβαρά προβλήματα με την συμμόρφωση των αυτοκινήτων της στο Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure αντιμετωπίζει η Volkswagen που παραδέχθηκε ότι μόλις 7 από τα 14 μοντέλα της απέκτησαν πιστοποίηση. Να σημειώσουμε ότι για οποιοδήποτε νέο αυτοκίνητο θέλει να πωληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Σεπτεμβρίου και έπειτα, απαιτείται η συγκεκριμένη πιστοποίηση και το γεγονός ότι η Volkswagen καθυστερεί ανησυχητικά, έχει αναστατώσει την αγορά.

“Τα νέα tests είναι πιο πολύπλοκα και απαιτούν τον διπλάσιο ή τον τριπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με το παρελθόν. Ακόμα οι ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής πρέπει να δοκιμάζονται ξεχωριστά.”

Δήλωσε ο Thomas Zahn, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Volkswagen, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και το Golf, το best seller της γερμανικής εταιρίας, δεν έχει λάβει ακόμα το “ok” από τις αρχές! Η Volkswagen προέβλεψε την κατάσταση και έχει δημιουργήσει ένα “stock” νέων αυτοκινήτων ανά την Ευρώπη αλλά ακόμα και αυτά, έχουν πωληθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 80%. Αυτό σημαίνει ότι οι χρόνοι παράδοσης για νέες παραγγελίες θα αυξηθούν, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις έως και στους 6 μήνες ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στις υπόλοιπες εταιρίες του Group (βλ. Audi, Seat και Skoda)

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.