Η Toyota επενδύει $500 εκατομμύρια στην Uber.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Uber έχει χάσει έδαφος στον μαραθώνιο για την εξέλιξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης αλλά κάνει προσπάθειες να ανακτήσει αυτό το έδαφος και απ’ ότι φαίνεται, θα έχει και την βοήθεια της Toyota στις προσπάθειες αυτές. Η ιαπωνική εταιρία θα επενδύσει περί τα 500 εκατομμύρια δολάρια, εμβαθύνοντας την ήδη υπάρχουσα σχέση μεταξύ τους και δίνοντας μία νέα πνοή στον συγκεκριμένο τομέα επιχειρήσεων της Uber μετά το ατύχημα που προκάλεσε τον θάνατο της Elaine Herzberg.

Η Uber θα ενσωματώσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της στην τεχνολογία “Guardian” της Toyota η οποία προσφέρει μία σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας αλλά δεν επιτρέπει στο όχημα να κινηθεί απολύτως αυτόνομα. Το σύστημα που θα προκύψει από την συνεργασία, θα τοποθετηθεί στα Toyota Sienna που θα εμπλουτίσουν τον στόλο της ήδη από το 2021, ανακοίνωσε η Uber.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Toyota ακολουθεί μία λιγότερο επιθετική στρατηγική όσον αφορά στην αυτόνομη οδήγηση, έχοντας εκφράσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της και εστιάζοντας σε συστήματα περιορισμένης αυτονομίας όπως το Guardian. Αλλά, απ’ ότι φαίνεται έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και οι Ιάπωνες αποφάσισαν να επενδύσουν σε R&D ούτως ώστε να ξεκινήσουν δοκιμές αυτόνομων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων περί το 2020. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από την Toyota, η Uber συνεργάζεται τόσο με την Volvo όσο και με την Daimler ανεξάρτητα με το πώς εξελίσσεται η σχέση της με την Toyota.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.