Το νέο Nissan Juke θα είναι και πάλι πολωτικό!

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι το Nissan Juke κυκλοφορεί σχεδόν 8 χρόνια. Παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2010 και έκτοτε, μπορεί να φρεσκάρεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά δεν έχει αλλάξει ριζικά. Ακόμα όμως, διατηρεί την πολωτική του εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι το έχουμε “συνηθίσει” κάπως. Η ώρα για την αντικατάσταση του πλησιάζει όμως και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τι να περιμένει από την ιαπωνική φίρμα. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, Alfonso Albaisa, έχει να πει δύο λόγια σχετικά.

Δεν μοιάζει με το IMx [το ηλεκτρικό πρωτότυπο που είδαμε στο Τόκιο το 2017], ούτε με το νέο Leaf. Είναι ένας αστικός μετεωρίτης με πονηρό χαρακτήρα.

Προφανώς, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά από τα λεγόμενα του Albaisa. Δεν σκιαγραφεί αρκετά το νέο Juke ώστε να δημιουργήσουμε μία εικόνα. Αυτό που μάλλον εννοεί όμως, είναι ότι το Juke θα μείνει πιστό σε αυτό που έκανε την πρώτη γενιά τόσο επιτυχημένη. Δεν θα βασίζεται κάπου. Δεν θα θυμίζει τίποτα και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Nissan μας επιβεβαιώνει:

Η δουλειά μας ήταν ευκολότερη με το πρώτο γιατί δεν υπήρχε τίποτα σαν αυτό στην αγορά. Και η επιτυχία του αυτοκινήτου ήταν τεράστια, δεδομένης της πολωτικής εμφάνισης. Το δεύτερο δεν θα μπορούσε να είναι εξέλιξη του πρώτου και να ονομάζεται Juke. Θα έπρεπε να αλλάξουμε το όνομα σε “Nancy”!

Οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας σε αυτό το σημείο, λένε ότι η παρουσίαση της δεύτερης γενιάς δεν θα αργήσει. Το θέμα είναι αν θα προαναγγελθεί μέσω ενός πρωτότυπου. Λογικά όχι. Αν η Nissan θέλει να μας “σοκάρει” όπως έκανε με το πρώτο Juke, τότε θα κρατήσει καλά κρυμμένα τα χαρτιά της και θα προχωρήσει σε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο του μοντέλου παραγωγής απευθείας. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι αυτός ο δρόμος που θέλουν να ακολουθήσουν οι Ιάπωνες την εποχή των teasers…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.