Η Toyota ρίχνει την αυλαία στο Verso.

Άλλο ένα παράδειγμα προσαρμογής της γκάμας μίας εταιρίας στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Το Toyota Verso είναι ένα MPV ή πολυμορφικό αν προτιμάς, όχημα που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2009 – από τότε που αντικατέστησε την Corolla Verso. Όμως οι πωλήσεις δεν δικαιολογούν την ύπαρξη του και έτσι η Toyota αποφάσισε να το καταργήσει.

Ένας από τους βασικότερους λόγους που οδήγησε στο “κόψιμο” του Verso, είναι αναμφίβολα η στροφή του κόσμου στα SUV. Τα MPV ήταν πάντοτε μία niche κατηγορία που απευθύνονταν σε ένα περιορισμένο target group, αλλά η επέλαση των SUV έχει περιορίσει περαιτέρω τους υποψήφιους αγοραστές. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ το Verso προσφερόταν με μία σειρά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ποτέ δεν απέκτησε το υβριδικό powertrain που θα ταίριαζε τόσο στον χαρακτήρα του μοντέλου, όσο και στην ευρύτερη φιλοσοφία της εταιρίας.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο τέλος της γραμμής για το Toyota Verso χωρίς να υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τον αντικαταστάτη του.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.