Παραμένει στη φυλακή ο πρώην CEO της Audi, Rupert Stadler.

Θα παραμείνει στη φυλακή ο πρώην CEO της Audi, Rupert Stadler, έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος που κατέθεσε για αποφυλάκιση. Ο Stadler συνελήφθη τον Ιούνιο κατηγορούμενος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων της Audi και της μητρικής της, Volkswagen Group. Το δικαστήριο του Μονάχου δε, έκρινε ότι οι υποψίες σχετικά με το πρόσωπο του παραμένουν και πως παρά το γεγονός ότι γνώριζε για τις παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η γερμανική εταιρία, συνέχιζε να επιτρέπει την πώληση και την χρήση των επηρεαζόμενων πετρελαιοκίνητων μοντέλων.

Ο 55-χρονος Stadler, αρχικά συνεργάστηκε με τις αρχές αλλά ήδη από τον Ιούλιο έχει σταματήσει να καταθέτει. Εν τω μεταξύ, η Audi τον απάλλαξε από τα καθήκοντα του CEO και όρισε προσωρινό αντικαταστάτη του τον Bram Schot. Σύμφωνα με πηγές δε, ο άνθρωπος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει ως CEO στην Audi, είναι ο Markus Duesmann που διετέλεσε “Purchasing Director” στην BMW. Όπως και να έχει, ο Rupert Stadler παραμένει το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος του Volkswagen Group που συνελήφθη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο dieselgate ενώ η γερμανική εταιρία έχει αρνηθεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς ότι οι αξιωματούχοι της γνώριζαν για την παραποίηση των εκπομπών ρύπων σε 11 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.