Η Ferrari φέρνει πίσω τις “Targa Top”;

Η τελευταία “Targa” Ferrari μαζικής παραγωγής ήταν η F355 πίσω στη δεκαετία του ’90 αλλά αν η αίτηση για κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η ιταλική εταιρία σημαίνει κάτι, τότε δεν αποκλείεται να δούμε μία αναβίωση και μάλιστα σχετικά σύντομα. Για να αποφύγει την αποκάλυψη οποιασδήποτε επιπλέον πληροφορίας μάλιστα, η Ferrari χρησιμοποίησε το σκίτσο μίας F430 για να περιγράψει “ένα αυτοκίνητο με Targa Top αμάξωμα” που διαθέτει “ένα coupe σώμα με μία άκαμπτη οροφή που είναι αφαιρούμενη και υποστηρίζεται εμπρός από τις κολώνες του παρμπρίζ και πίσω από ένα ανθεκτικό, πλατύ roll bar”.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η αίτηση αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ότι αυτό περιλαμβάνει και όχι σε ένα Targa Top γενικά. Αναφέρει την μείωση των αεροδυναμικών αναταράξεων με την αύξηση του ύψους του παρμπρίζ ενώ συμπληρώνει ότι η λύση που προτείνει (και προσπαθεί να κατοχυρώσει η Ferrari) “είναι απελευθερωμένη από τα προαναφερθέντα μειονεκτήματα” και είναι “εύκολη και οικονομική στην κατασκευή”. Μένει να δούμε αν η Targa Top θα υλοποιηθεί σε κάποιο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής (όπως είχε γίνει στη LaFerrari Aperta για παράδειγμα) ή αν η ιταλική εταιρία σκοπεύει να εντάξει άλλη μία πρόταση στην “οικογένεια” της.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.