Η Seat καταργεί τα 3-θυρα Leon και Mii.

Τα 3-θυρα hatchbacks ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά τις δεκαετίες του ’90 και του ’00 αλλά απ’ ότι φαίνεται, κάτι έχει αλλάξει στις ανάγκες του αγοραστικού κοινού και η δημοτικότητα τους έχει μειωθεί σημαντικά. Γι’ αυτό οι εταιρίες σπεύδουν να τα καταργήσουν από τις γκάμες τους με την πρώτη δοθείσα ευκαιρία. Τελευταίο παράδειγμα, η Seat, η οποία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει το Leon και το Mii ως τρίθυρα, λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση της ισπανικής εταιρίας δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Από τη μία, όσον αφορά το Mii, αξίζει να σημειώσουμε ότι με την κατάργηση της τρίθυρης έκδοσης, αφήνει μόνο το Citigo από την τριπλέτα με το Up! να είναι διαθέσιμο με 2 πόρτες λιγότερες και αυτό οδεύει προς το τέλος του κύκλου του. Στην κατηγορία του Leon από την άλλη, τόσο το Volkswagen Golf όσο και το Audi A3 διατηρούν τις 3-θυρες εκδόσεις τους, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις επόμενες γενιές τους.

Γενικά, υπάρχει μία σταθερά πτωτική τάση στις πωλήσεις των 3-θυρων εκδόσεων σε όλες τις κατηγορίες πέραν αυτής των sports coupe και οι εταιρίες αντιδρούν σε αυτή την τάση. Όπως είπα και προηγουμένως, προφανώς κάτι έχει αλλάξει στις απαιτήσεις των αγοραστών αφού η Seat δεν είναι η πρώτη εταιρία που καταργεί τα 3-θυρα και κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι ούτε η τελευταία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.