Εμπλέκεται και η Mazda σε σκάνδαλο παραποίησης εκπομπών ρύπων;

Από το 2016, οπότε και προέκυψε σοβαρό “θέμα” με τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση που ανακοίνωναν οι Mitsubishi και Suzuki, η βιομηχανία αυτοκινήτου της Ιαπωνίας βιώνει μία περίοδο “αναταράξεων”. Μετά και την ανακάλυψη ότι οι Nissan και Subaru παραποιούσαν τα δεδομένα των δοκιμών δε, οι ιαπωνικές εταιρίες υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας να πραγματοποιήσουν ελέγχους στις διαδικασίες συμμόρφωσης και να διαπιστώσουν την πραγματική κατάσταση του ποιοτικού ελέγχου τους.

Τώρα, ένα δημοσίευμα από το έγκυρο “Nikkei Asian Review” αποκαλύπτει ότι κατόπιν εσωτερικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ίδια την εταιρία, έπειτα από την υπόδειξη του Υπουργείου Εδάφους, Υποδομών και Μεταφορών της Ιαπωνίας, στο ίδιο παράπτωμα υπέπεσε και η Mazda. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι έλεγχοι έγιναν σε δείγματα που επιλέχθηκαν κατά τον ποιοτικό έλεγχο, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που η Mazda εμπλέκεται σε ένα τέτοιο σκάνδαλο.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε την έκταση του προβλήματος αλλά το μέσο αναφέρει ότι εκτός από την Mazda, παραποίηση ανακάλυψη για άλλη μία φορά και η Suzuki. Περισσότερα θα έχουμε σε λίγες ημέρες, καθώς αν αληθεύουν οι πληροφορίες, οι δύο φίρμες κατέθεσαν εκθέσεις με τα αποτελέσματα των εσωτερικών ερευνών και πιθανώς, σύντομα θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.