Ο Πολωνός εξερευνητής Marek Kamiński, φτάνει στο Πεκίνο με το νέο Nissan Leaf

O  Marek Kamiński  διένυσε σε δύο μήνες, την  απόσταση των 13.000 χιλιομέτρων από την Πολωνία  στο Πεκίνο, οδηγώντας το νέο Nissan Leaf. H εκστρατεία του Kamiński  με την ονομασία “No Trace Expedition”, έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο  αυτοκίνητο,  το οποίο συνήθως συνδέεται στην συνείδηση του κόσμου με το αστικό περιβάλλον,  μπορεί να ταξιδεύει διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέσα από δυσκολίες και ταυτόχρονα να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον. Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Kamiński θα οδηγεί μόνος του το Leaf σε μια διαδρομή που ξεκινά από το Καλίνινγκραντ και μέσω  της Λιθουανίας, της Ρωσίας και της Σιβηρίας, της Μογγολίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας, θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, την Ιαπωνία.

Ο Kamiński είπε ότι η ιδέα για την εκστρατεία του “No Trace Expedition”  ξεκίνησε με ταξίδια στις δύο άκρες της γης, όπου εμπνεύστηκε για να σχεδιάσει ένα ταξίδι που θα είχε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον. Για τον Kamiński, τα σωρευτικά χιλιόμετρα όλων των Leaf που βρίσκονται ή βρίσκονταν στο δρόμο,  ήταν η απόδειξη της αξιοπιστίας της ηλεκτροκίνησης . Ως ένα προσιτό και δημοφιλές όχημα, είπε ότι η ολοκλήρωση του ταξιδιού με  ένα Leaf θα έχει περισσότερο νόημα, καθώς θα δείξει ότι  μπορεί να  αντέξει στις δυσκολίες των διαφόρων οδικών συνθηκών και αποστάσεων. Πολύτιμη βοήθεια στην εκστρατεία του Kamiński προσφέρει το ProPILOT, ένα σύστημα του  Intelligent Mobility της Nissan που παρέχει επιπλέον άνεση στους οδηγούς.

Όταν μιλάμε για τις αγορές  τέτοιων οχημάτων στην Κίνα και την Ευρώπη, ο Kamiński σχολίασε ότι οι προσπάθειες των  κυβερνήσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, είναι άνευ προηγουμένου. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Λιθουανία και η Πολωνία, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μπορούν να  φορτίζουν  δωρεάν. Η Κίνα έχει πλέον γίνει η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο και είναι μια ισχυρή απόδειξη της συγκροτημένης  προσπάθειας της κινεζικής κυβέρνησης για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών ρύπων. Όσον αφορά την υποδομή, οι εγκαταστάσεις φόρτισης είναι εμφανείς παντού στην  Κίνα, η οποία παρέχει ανέσεις στους  χρήστες ηλεκτροκίνητων  αυτοκινήτων.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.