Το επόμενο Nissan GT-R θα “προλογιστεί” από (τουλάχιστον) ένα πρωτότυπο!

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το Nissan GT-R, πίσω στο μακρινό 2007, γνωρίζαμε ότι δεν θα μοιράζεται τον ίδιο κύκλο ζωής με τα υπόλοιπα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Δεν περιμέναμε ότι θα “ζήσει” 7-8 χρόνια και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί. Τώρα, διανύουμε ήδη τον 11ο χρόνο ζωής του GT-R και δεν υπάρχουν σημάδια που να δείχνουν ότι επίκειται η αλλαγή του. Πριν παρουσιαστεί, για παράδειγμα, το GT-R, η Nissan είχε παρουσιάσει 2 concepts – ένα το 2001 και ένα το 2005. Η λογική λέει ότι η ιστορία θα επαναληφθεί, όμως πιο σημαντικά από την λογική, το ίδιο λέει και ο Alfonso Albaisa, Αντιπρόεδρος της Nissan και επικεφαλής σχεδιασμού.

Προφανώς, σε αυτό το σημείο και ενώ τίποτε ακόμα δεν είναι οριστικό, θα ήταν ανόητο να μιλάμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το νέο μοντέλο βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο εξέλιξης και με τα μηχανικά να μην έχουν οριστικοποιηθεί, δεν μπορεί να ξεκινήσει ούτε ο σχεδιασμός. Εννοείται ότι υπάρχει μία γενική κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί ο Albaisa και οι υφιστάμενοι του (μία κατεύθυνση που συνοψίζεται καλύτερα με την φράση “το ταχύτερο τούβλο στον κόσμο”, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Albaisa) αλλά ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Άρα, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν πρωτότυπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο GT-R δεν θα μοιάζει με το GTR 50 που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

“Αυτοκίνητα όπως το GT-R, το Z και το Q60 είναι σύμβολα. Αυτά δείχνουν τι μπορείς να κάνεις. Μηχανολογικά, αεροδυναμικά και δομικά. Το GTR 50 δεν είναι το επόμενο GT-R. Είναι μία γιορτή των ανθρώπων πίσω από το GT-R. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πρωτότυπα, είναι συλλεκτικά κομμάτια.”

Δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Nissan. Όσο για το επόμενο GT-R; Υπομονή μέχρι την επόμενη δεκαετία, γιατί νωρίτερα, δύσκολα θα έχουμε κάτι χειροπιαστό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.