Η Tesla ζητά από προμηθευτές επιστροφή χρημάτων!

Έναν… ενδιαφέροντα τρόπο βρήκε η Tesla για να αγγίξει τον στόχο της κερδοφορίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η αμερικανική εταιρία ζητά από κάποιους προμηθευτές να της επιστρέψουν μέρος των  πληρωμών που έχει πραγματοποιήσει προς αυτούς από το 2016 και έπειτα. Μάλιστα, η Tesla ζητά το ποσό που θα της επιστραφεί να είναι “ουσιαστικό”. Το δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου έχει επιβεβαιωθεί από προμηθευτές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση στελέχους εταιρίας επί του θέματος:

“Είμαστε έτοιμοι για 5.000 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως εδώ και 12 μήνες και έχουμε χάσει αρκετά χρήματα.”

Να σημειώσουμε ότι στις αρχές του μήνα, η Tesla ισχυρίστηκε ότι έπιασε τον στόχο παραγωγής των 5.000 αυτοκινήτων την εβδομάδα (χάρη και σε μία σχεδόν αυτοσχέδια γραμμή παραγωγής κάτω από μία τέντα) αλλά στην αγορά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτός ο όγκος δεν μπορεί να διατηρηθεί.

Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δεν είναι και τόσο σπάνιο για έναν κατασκευαστή να ζητά εκπτώσεις με αναδρομική ισχύ ενώ ο Elon Musk δήλωσε, μέσω Twitter φυσικά, ότι όποια οικονομικά οφέλη προκύψουν από προμηθευτές που θα συμφωνήσουν με την Tesla, δεν πρόκειται να υπολογιστούν μόνο στο τρέχον τρίμηνο καθώς κάτι τέτοιο θα παρουσίαζε ένα στρεβλωμένο αποτέλεσμα. Το αίτημα της εταιρίας προς τους προμηθευτές όμως, φανερώνει και πάλι μία κατάσταση και γι’ αυτό ίσως, έπειτα από το δημοσίευμα της WSJ , η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση, φτάνοντας μάλιστα τα 298,79 δολάρια πριν ανακάμψει ελαφρώς κλείνοντας πτωτικά, αλλά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 300 δολαρίων.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.