Απεβίωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ford, Chris Svensson.

Η Ford και η αυτοκινητιστική κοινότητα στο σύνολο της βιώνουν μία σημαντική απώλεια καθώς ο επικεφαλής σχεδιασμού της αμερικανικής εταιρίας, Chris Svensson, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53, μόλις, ετών χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο.

Ο Svensson γεννήθηκε στην Αγγλία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Coventry και στο Royal College of Art ενώ πέρασε ολόκληρη την επαγγελματική του ζωή στην Ford. Το πρώτο Ford Ka, ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο για την εποχή του, με τολμηρό σχεδιασμό, βασίστηκε σε ένα σχέδιο που έκανε ο Svensson το 1992 για την διατριβή του. Ένα σχέδιο που έφερε μαζί του στην πρώτη του δουλειά στην Ford, στο σχεδιαστικό κέντρο της στην Κολωνία.

Από εκεί και πέρα, ο Svensson δούλεψε στα σχεδιαστικά κέντρα της Ford στην Αγγλία και την Αυστραλία, πριν ανελιχθεί στην θέση του Επικεφαλής Σχεδιασμού για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και την Αφρική. Στη συνέχεια, μετακόμισε στα κεντρικά της εταιρίας στο Dearborn για να αναλάβει καθήκοντα Επικεφαλής Σχεδιασμού για την Βόρεια και Νότια Αμερική και από το 2014, Παγκόσμιου Επικεφαλής Σχεδιασμού για pickups, SUVs και επαγγελματικά οχήματα. Όμως ο Svensson θα μείνει στην ιστορία και για ένα ακόμα επίτευγμα.

Ήταν αυτός που επέβλεψε τον σχεδιασμό του Ford GT, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, δουλεύοντας σε ένα υπόγειο στο Dearborn με μία μικρή ομάδα ικανών και έμπιστων ανθρώπων. 6 σχεδιαστές δούλεψαν πάνω στο GT – ένα project που κρατήθηκε μυστικό ακόμα και από υψηλόβαθμα στελέχη εντός της εταιρίας και ο Svensson δούλεψε πολλά βράδια και πολλά σαββατοκύριακα για να το ολοκληρώσει. Όμως αυτό ήταν μονάχα το επιστέγασμα μίας 26ετούς καριέρας και μίας προσφοράς που δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα αυτοκίνητο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.