Η BP αγόρασε το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Αγγλία!

Το τοπίο αλλάζει στη βιομηχανία αυτοκινήτου και όποιος δεν προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές, θα πεθάνει. Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες το γνωρίζουν αυτό. Βλέπουν την εποχή που το πετρέλαιο, η βενζίνη ή ακόμα και το φυσικό αέριο δεν θα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της ενέργειας και προετοιμάζονται γι’ αυτό. Η BP για παράδειγμα, πριν από λίγες εβδομάδες αγόρασε την εταιρία με την μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Αγγλία καθώς οι μέτοχοι και οι ακτιβιστές πιέζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη να δράσουν.

Η εξαγορά της Chargemaster, όπως ονομάζεται η εταιρία, από την BP κόστισε στην τελευταία περί τα 130 εκατομμύρια λίρες (ή €145 εκατομμύρια με την τρέχουσα ισοτιμία), τα οποία αναπαριστούν ένα μέρος μόνο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση, που είναι έτοιμη να επενδύσει  για την επέκταση του portfolio της σε τομείς “χαμηλών εκπομπών ρύπων”. Με αυτόν τον τρόπο όμως, απέκτησε περισσότερα από 6.500 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την Αγγλία ενώ η Chargemaster σχεδιάζει  και κατασκευάζει μονάδες που μπορούν να εγκατασταθούν σε προαύλιους χώρους και σπίτια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τις προβλέψεις της BP, μέχρι το 2040 θα κυκλοφορούν περί τα 12 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της Αγγλίας, από τα 135.000 που κυκλοφορούσαν το 2017. Έτσι, η επένδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης κρίνεται ως επιβεβλημένη. Εκτός από την εξαγορά της Chargemaster, η BP επένδυσε $20 εκατομμύρια στην StoreDot που εξελίσσει μπαταρίες ταχείας φόρτισης, $5 εκατομμύρια στην FreeWire που εξελίσσει υποδομές ταχείας φόρτισης και έχει συνάψει συμφωνία με την κινέζικη NIO Capital για την χρηματοδότηση τεχνολογίας “προηγμένης κινητικότητας”. Και φυσικά, η BP δεν είναι μόνη της καθώς παρόμοιες κινήσεις έχουν κάνει τόσο η Royal Dutch Shell όσο και η γαλλική, Total.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.