Το αφεντικό της Lexus προειδοποιεί: Ας μην βιαζόμαστε με τα ηλεκτρικά!

Η Lexus, ως θυγατρική της Toyota, είναι μία εταιρία στην αιχμή της τεχνολογίας, με περιβαλλοντικές ανησυχίες που ποτέ δεν έκανε πίσω από μία πρόκληση. Ταυτόχρονα όμως, είναι μία εταιρία που δεν βιάζεται να ενστερνιστεί μία τάση και να επενδύσει σε αυτήν χωρίς να γνωρίζει τις διάφορες πτυχές της. Έτσι, ενώ όλες οι εταιρίες ετοιμάζονται να λανσάρουν δεκάδες ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια, η Lexus είναι πιο επιφυλακτική, με τον πρόεδρο της, Yoshihiro Sawa να εκφράζει τους προβληματισμούς του:

“Η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε ελευθερία κίνησης οπότε πρέπει να εξελίσσουμε τεχνολογία σε όλα τα μέτωπα. Καταλαβαίνουμε ότι η ηλεκτρική τεχνολογία είναι πολύ απαραίτητη – ίσως περισσότερο από κάποιους, αλλά μπορούμε να δούμε επίσης ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα δεν ταιριάζει σε όλους. Δεν μπορείς να κάνεις ένα ηλεκτρικό Land Cruiser για παράδειγμα – υπάρχουν άνθρωποι σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου που βασίζουν τις ζωές τους σε αυτό το αυτοκίνητο.

Τα ηλεκτρικά απαιτούν υψηλούς χρόνους φόρτισης και μπαταρίες που έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά την παραγωγή τους και που αλλοιώνονται όσο περνά ο καιρός. Και όταν οι κυψέλες απαιτούν αντικατάσταση, πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για μελλοντική χρήση και ανακύκλωση. Είναι ένα περίπλοκο θέμα – πολύ πιο περίπλοκο απ’ όσο υποδηλώνει η τρέχουσα ρητορική. Εγώ προτιμώ να προσεγγίζω το μέλλον με περισσότερη ειλικρίνεια.

Αν ψάχνουμε για την καλύτερη λύση, γνώμη μου είναι ότι η καλύτερη λύση δεν είναι μόνο τα ηλεκτρικά. Πρέπει να εξετάσουμε τους βενζινοκινητήρες, τα υβριδικά, τα plug-in υβριδικά και το υδρογόνο. Αν εστιάσουμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν θα παρέχουμε τις απαντήσεις που χρειάζεται ο κόσμος.”

Ρεαλισμός και ειλικρίνεια από τον Sawa-san. Χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και μεγάλα λόγια. Αυτό χρειάζεται αυτή τη στιγμή η βιομηχανία αυτοκινήτου για να μην αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.