Η DS συρρικνώνει την γκάμα της και ετοιμάζεται για τη νέα εποχή.

Η DS πατάει με το ένα πόδι στο παρελθόν και με το άλλο στο μέλλον. Αυτό θα αλλάξει σύντομα αλλά μέχρι να αλλάξει πλήρως, ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις των DS 4 και DS 5 θα σταματήσουν με το πέρας του τρέχοντος έτους καθώς η γαλλική φίρμα θέλει να πάρει τις αποστάσεις της από την προηγούμενη ταυτότητα της ως υπομάρκα της Citroen. Ούτως ή άλλως, η παραγωγή αυτών των δύο μοντέλων σταμάτησε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στο Mulhouse για το DS 4 και στο Sochaux για το DS 5. Το τελευταίο που συνεχίζει και βασίζεται σε μοντέλο της Citroen είναι το DS 3 αλλά ακόμα κι αυτό θα αντικατασταθεί σχετικά σύντομα από ένα ολοκαίνουριο μικρό crossover.

Όπως έχουν δηλώσει και στο παρελθόν τόσο ο επικεφαλής της DS, Yves Bonnefont, όσο και ο επικεφαλής του PSA Group, Carlos Tavares, η γαλλική μάρκα είναι ένα μακροχρόνιο project οπότε σε πρώτη φάση τουλάχιστον, οι πωλήσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Γι’ αυτό δεν υπάρχει προβληματισμός για την πτώση στην Κίνα και δεν υπάρχουν πανηγυρισμοί για την αύξηση της τάξης του 14% παγκοσμίως για το πρώτο μισό του 2018.

“Οι πρώτοι 6 μήνες του 2018 είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Είναι η πρώτη φορά που όλα τα συστατικά της στρατηγικής μας συνδυάζονται. Συγχρονίσαμε πολύ προσεκτικά το λανσάρισμα του DS 7 Crossback με την ανανέωση του δικτύου πώλησης.”

Δήλωσε ο Bonnefont, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα προϊόντα της DS δεν θα είναι διαθέσιμα σε αντιπροσωπείες της Citroen, αλλά σε εξειδικευμένα σημεία πώλησης. Εκτός αυτού, η νεοσύστατη γαλλική φίρμα, γιόρτασε ένα ακόμα ορόσημο το 2018, ανοίγοντας το δικό της studio σχεδιασμού στο Velizy.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.