Εργαζόμενοι της Fiat-Chrysler απεργούν λόγω… Cristiano Ronaldo!

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, μόλις πριν από λίγες ημέρες “έκλεισε” η μεταγραφή του Cristiano Ronaldo από την Real Madrid στην Juventus. Αυτό, μπορεί να ενθουσίασε τους οπαδούς της “Γηραιάς Κυρίας” αλλά εξόργισε μέρος των εργαζομένων (το μέρος που εντάσσεται στο εργατικό συνδικάτο USB) στο εργοστάσιο της Fiat Chrysler Automobiles στο Melfi, οι οποίοι απάντησαν στα νέα της μεταγραφής με την ανακοίνωση μίας απεργίας. Αν ο συσχετισμός ανάμεσα στην Juventus και την Fiat-Chrysler σου είναι άγνωστος, να αναφέρω ότι και οι δύο ελέγχονται από την ίδια οικογένεια: την οικογένεια Agnelli.

Το θέμα είναι ότι η μεταγραφή κόστισε περί τα €112 εκατομμύρια στην Juventus και μέρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται τα Fiat 500X και Jeep Renegade, νιώθει ότι πρόκειται για μία “χαμένη επενδυτική ευκαιρία”. Συγκεκριμένα, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

“Είμαστε υπάλληλοι του ίδιου ιδιοκτήτη αλλά σε μία περίοδο τεραστίων κοινωνικών δυσκολιών, αυτή η διαφορά στην μεταχείριση δεν πρέπει να είναι αποδεκτή.

Η εταιρία θα πρέπει να επενδύσει σε μοντέλα που εξασφαλίζουν το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων και όχι να πλουτίζει μόνο έναν.”

Κάπως έτσι, πάρθηκε η απόφαση να απεργήσουν από το βράδυ της Κυριακή έως το ξημέρωμα της Τρίτης. Όμως η λειτουργία της Juventus είναι ανεξάρτητη από αυτήν της Fiat Chrysler. Μπορεί να ελέγχονται από την ίδια επενδυτική φίρμα (Exor) και την ίδια εταιρία (Agnelli) αλλά δεν έχουν καμία σχέση πέραν αυτού. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μεταγραφές όπως του CR7, ενός από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στον κόσμο, επιστρέφουν τα χρήματα που ξοδεύτηκαν (ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος τους) μέσω προωθητικών κινήσεων, πωλήσεων φανελών, τηλεοπτικών δικαιωμάτων κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, η απεργία στο Melfi δεν πρόκειται να επηρεάσει ουσιαστικά την παραγωγή καθώς αφορά μόνο ένα από τα επτά, συνολικά, εργοστάσια που λειτουργεί η εταιρία στην Ιταλία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.