Η Skoda αναπροσδιορίζει το Rapid ως αντίπαλο του VW Golf!

Στις αρχές του 2019, η Skoda σκοπεύει να παρουσιάσει το ολοκαίνουριο Rapid αλλά τα πλάνα της τσέχικης εταιρίας του Volkswagen Group δεν περιορίζονται σε μία απλή ανανέωση. Αντιθέτως, η Skoda θέλει να αλλάξει εντελώς πορεία όσον αφορά στο συγκεκριμένο μοντέλο, αναπροσδιορίζοντας το, μετονομάζοντας το και τοποθετώντας το απέναντι στο VW Golf. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της μάρκας, Alain Favey, αυτό που ονομάζουμε “νέο Rapid” δεν θα είναι άμεσος αντικαταστάτης του τρέχοντος, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό με “εντελώς νέα τεχνολογία και εντελώς νέο σχεδιασμό”.

Στόχος είναι ο διπλασιασμός των πωλήσεων στον πρώτο πλήρη χρόνο κυκλοφορίας (2020) και ταυτόχρονα, η επαρκής διαφοροποίηση σε σχέση με την Octavia ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα κανιβαλισμού. Έτσι, όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, η Skoda θέλει να πουλήσει περί τα 120 με 130 χιλιάδες “Rapid” το 2020 ενώ όσον αφορά στο δεύτερο, σχεδιάζει να μην ανανεώσει την fastback έκδοση και να μην κάνει διαθέσιμη μία station-wagon, εστιάζοντας αποκλειστικά σε αυτό που ονομάζουμε σήμερα Rapid Spaceback.

Ο Favey ανακοίνωσε επίσης ότι η επόμενη γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Skoda θα αφορά ολόκληρη την γκάμα της φίρμας, συμπεριλαμβανομένου του Rapid. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο Rapid ή όπως αλλιώς ονομαστεί, θα βασίζεται στην MQB A0 πλατφόρμα του Group και θα χρησιμοποιεί μία γκάμα γνωστών κινητήρων βενζίνης και πιθανώς, πετρελαίου αλλά δεν θα προσφέρει κάποιο εξηλεκτρισμένο powertrain – τουλάχιστον σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας σήμερα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.