Η Nissan ανακάλυψε παραποιήσεις δοκιμών εκπομπών ρύπων.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, οπότε και ανακαλύφθηκαν ασυνέπειες κατά τον τελευταίο έλεγχο των αυτοκινήτων στα εργοστάσια της στην Ιαπωνία, η Nissan διεξήγαγε μία εξονυχιστική έρευνα έπειτα από την εντολή του Υπουργείου Εδάφους, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, ήταν η ανακάλυψη περαιτέρω παραπτωμάτων σε όλα τα εργοστάσια, εκτός από αυτό στο Kyushu.

Σύμφωνα με τη Nissan, οι δοκιμές ελέγχου εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου διεξάγονταν εκτός των προβλεπόμενων συνθηκών ενώ βρέθηκαν και αναφορές ελέγχου που βασίζονταν σε παραποιημένα δεδομένα. Εκτός από την αναμενόμενη συγγνώμη της ιαπωνικής φίρμας, ανακοινώθηκε ότι προσελήφθη το δικηγορικό γραφείο “Nishimura και Asashi” ώστε να εντοπιστούν οι λόγοι για τους οποίους συνέβη ό,τι συνέβη αλλά και για να ληφθούν μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί.

Σε κάθε περίπτωση, η Nissan επαλήθευσε ότι όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στα εργοστάσια της, εκτός του GT-R, συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ασφαλείας της Ιαπωνίας και ότι δεν υπάρχουν λάθη στις εργοστασιακές καταναλώσεις καυσίμου που ανακοινώνει. Όσο για την εξαίρεση του GT-R από τις δηλώσεις της εταιρίας, οι λόγοι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.