Τουλάχιστον 1 χρόνο μακριά τα νέα Subaru WRX, STI και BRZ.

Όποιος κατασκευαστής σέβεται τον εαυτό του και σκέφτεται την μακροζωία του, επενδύει στα SUV. Μικρά, μεγάλα, coupe, cabrio, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αρκεί να είναι SUV. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά αυτό επιβάλει ο ρεαλισμός: να κατασκευάζεις αυτό που θέλει ο κόσμος. Γι’ αυτό η Subaru εστιάζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, ίσως ακόμα και εις βάρος άλλων μοντέλων, πιο εξειδικευμένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τριπλέτα των μοντέλων επιδόσεων της ιαπωνικής φίρμας: WRX, STI και BRZ, τα οποία θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αλλά δεν πρόκειται να αντικατασταθούν άμεσα.

“Η Subaru έχει κάνει σαφές το γεγονός ότι εστιάζει τόσο στα SUV όσο και στα μοντέλα επιδόσεων και συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω στην εξέλιξη αυτής της γκάμας.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει αντικαταστάτης για το WRX και το STI. Και δεν απέχουμε 5-10 χρόνια, αλλά σίγουρα δεν θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.”

Δήλωσε ο διευθυντής της Subaru Australia, Colin Christie. Να θυμίσουμε ότι με εξαίρεση το BRZ, που εξελίσσεται σε συνεργασία με την Toyota, τα άλλα δύο μοντέλα θα κάνουν χρήση της Subaru Global Platform και αν ισχύουν οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, θα κινούνται από ένα υβριδικό powertrain συνδυάζοντας την τάση του εξηλεκτρισμού με την ανάγκη για επιδόσεις. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά η ιαπωνική φίρμα και πότε σκοπεύει να το λανσάρει στην αγορά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.