Διαθέσιμο (και) ως ηλεκτρικό το νέο Peugeot GTi.

Η Peugeot ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στην δική της εποχή του εξηλεκτρισμού έχοντας ήδη ανακοινώσει ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα λανσάρει στην αγορά, δεν θα είναι άλλο από το νέο 208. Η επόμενη γενιά του μικρού γαλλικού hatchback αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2019, πριν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και θα βασίζεται στη νέα, CMP (Common Modular Platform) της εταιρίας, με την ηλεκτρική έκδοση του να χρησιμοποιεί την e-CMP.

Αυτό που έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον όμως, είναι ο υπαινιγμός του επικεφαλής της Peugeot, Jean-Pierre Imparato για την ύπαρξη μίας ηλεκτρικής εκδοχής του 208 GTi.

“Θα το αποκαλύψω πλήρως τον Μάρτιο, αλλά δεν θέλω το μέλλον να είναι βαρετό. Το μήνυμα μου θα είναι ότι κάθε φορά που λανσάρω ένα αυτοκίνητο, θα είναι εξηλεκτρισμένο αλλά θα μπορείς να αγοράσεις το Peugeot σου και να διαλέξεις powertrain.

Όταν αγοράζεις ένα Peugeot, θα βρίσκεις design, την τελευταία έκδοση του i-Cockpit, τα “ανεβασμένα” επίπεδα εξοπλισμού όπως GT Line, GT και ίσως, GTi γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω καμία διαφορά μεταξύ ενός ηλεκτρικού και ενός “συμβατικού” μοντέλου. Ο πελάτης θα διαλέγει το powertrain.”

Αυτό που αφήνει να εννοηθεί ο Imparato είναι ότι κάθε έκδοση κάθε νέου μοντέλου που θα παρουσιάζει η Peugeot, θα είναι διαθέσιμη και “εξηλεκτρισμένη” – είτε αυτό σημαίνει αμιγώς ηλεκτρική, είτε υβριδική (απλή, plug-in ή mild). Χωρίς να αποκλείονται οι καυτές εκδόσεις! Μάλιστα, το μεγάλο αφεντικό της γαλλικής εταιρίας δεν σταμάτησε εκεί:

“Οι φίλοι μου από τα motorsports δουλεύουν πάνω σε κάποια projects που θα κάνουν τους πελάτες μας ευτυχισμένους με κάτι που είναι υψηλών επιδόσεων και ταυτόχρονα, συμβατό με τους κανονισμούς. Όπως είπα, δεν θέλω το μέλλον να είναι βαρετό.”

Μάλιστα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Peugeot έχει αποδείξει την επιθυμία της να “παίξει” με τον ηλεκτρισμό σε υψηλό επίπεδο με το 308 R Hybrid των 500+ ίππων. Εκείνο, μπορεί να μην πέρασε ποτέ στην παραγωγή αλλά μάλλον μας έδειχνε τον δρόμο για το μέλλον όταν είχε παρουσιαστεί. Ανυπομονούμε για ένα τέτοιο μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.