Ετοιμάζεται για το Pebble Beach η Bugatti Chiron “Divo” των €5 εκατομμυρίων;

Δεν έχουν περάσει παρά 4 μήνες από την παρουσίαση της Chiron Sport και αν ευσταθούν οι φήμες που κυκλοφορούν, η Bugatti ήδη ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο ειδικό, ακόμα πιο αναβαθμισμένο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μάλιστα που ακούγεται ότι η γαλλική εταιρία έχει στα σκαριά μία διαφορετική έκδοση της Chiron, καθώς τον Μάιο που μας πέρασε ακούστηκε ότι κάτι παρόμοιο και το κλισέ που λέει ότι “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά” αρχίζει να έχει νόημα στην προκειμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, η νέα έκδοση της Chiron θα ονομαστεί “Divo”, θα παρουσιαστεί στο Pebble Beach στα τέλη του Αυγούστου και θα κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ στην απολύτως βασική μορφή της. Ποια είναι αυτή; Προς το παρόν, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Πάντως, απ’ ότι ακούγεται, η Chiron Divo θα έχει “αρκετές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με την βασική Chiron”, θα είναι ελαφρύτερη ακόμη κι από την Sport και θα εξοπλιστεί με μία “αγωνιστική μετάδοση” χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η χρήση της θα περιορίζεται στην πίστα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι η Divo θα έχει χαμηλότερη τελική ταχύτητα από την standard Chiron. Χάρη στις επεμβάσεις που θα γίνουν στο αμάξωμα και κατά συνέπεια, στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου, η νέα έκδοση της Chiron θα τερματίζει στα 385 km/h “μόλις” αλλά θα είναι “πολύ ταχύτερη” στο sprint στα 100 και στα 200 km/h – δύο διαδικασίες που η Chiron ολοκληρώνει σε 2.5 και 6.5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Δυστυχώς όμως, αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις την Divo, είμαι αναγκασμένος να σε απογοητεύσω. Οι φήμες λένε ότι θα κατασκευαστεί σε 100 κομμάτια και κάθε ένα από αυτά έχει ήδη προπωληθεί.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.