Αυτή είναι η high-tech καμπίνα του Audi e-tron.

Το Audi e-tron, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της γερμανικής φίρμας, ετοιμάζεται ήδη από το 2015 αλλά έχουμε φτάσει στο 2018 και ακόμα δεν το έχουμε δει στο σύνολο του. Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε μερικές χώρες, με την τιμή του να ξεκινά από τα  €80.000 στη Γερμανία αλλά οι περισσότερες είναι “τυφλές” αφού η Audi δεν έχει αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο μοντέλο. Το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα όμως, με την παρουσίαση του εσωτερικού και η αλήθεια είναι ότι δεν απογοητεύει.

Είναι ό,τι ακριβώς θα περίμενε κάποιος από ένα ηλεκτρικό SUV με το σήμα της Audi στη γρίλια. Είναι high-tech, με 5 OLED οθόνες που περιλαμβάνουν τον αμιγώς ψηφιακό πίνακα οργάνων, το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, την οθόνη αφής χαμηλά στην κεντρική κονσόλα για τον χειρισμό του κλιματισμού κ.ά. υποσυστημάτων και τις δύο μικρές οθόνες 7 ιντσών που εντοπίζονται  εκεί όπου η πόρτα “συναντά” το ταμπλό. Περίεργο μέρος για την τοποθέτηση οθονών, αλλά η λόγος ύπαρξης τους “κρύβεται” στο εξωτερικό.

Εκεί όπου απουσιάζουν οι συμβατικοί καθρέπτες και την θέση τους, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής, έχουν πάρει κάμερες. Τα οφέλη από αυτή την σχετικά μικρή αλλαγή είναι μεγάλα, με την Audi να υποστηρίζει ότι χωρίς τα μέτρα που έχει πάρει για την μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων (μέρος των οποίων είναι οι κάμερες αντί των καθρεπτών), η αυτονομία του e-tron θα ήταν 34 χιλιόμετρα χαμηλότερη. Χάρη σε αυτά όμως, ο συντελεστής οπισθέλκουσας φτάνει το 0.28 και σε συνδυασμό με την μπαταρία των 95 kWh, η αυτονομία αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα στον αυστηρό, WLTP κύκλο.

Κατά τα άλλα, η εταιρία κρατά καλά κρυμμένη την ιπποδύναμη του e-tron και τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όμως έχει αναφέρει ότι θα υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 150 kW που σύμφωνα με την ίδια πάντα, είναι παγκόσμια πρώτη. Περισσότερα, στο εγγύς μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.