Η Hyundai σκέφτεται να εξαγοράσει την FCA;

Σε γενικές γραμμές, οι φήμες σε αυτό το επίπεδο επιχειρηματικότητας έχουν πολύ μικρή αξία αλλά το λιγότερο που κάνουν, είναι να δείχνουν προς μία κατεύθυνση που μέχρι το σημείο της κυκλοφορίας τους, δεν φαινόταν πως έχει ενδιαφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση, οι φήμες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αναφέρουν ότι ο CEO του Hyundai Motor Group, Chung Mong-Koo παρακολουθεί στενά την πορεία της μετοχής της Fiat Chrysler Automobiles καθώς σκοπεύει να αγοράσει αρκετές ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της.

Αν υπάρχει δόση αλήθειας στις πληροφορίες αυτές, η κίνηση της Hyundai θα γίνει πριν την αποχώρηση του Sergio Marchionne από την FCA το 2019. Μία αποχώρηση που θα δημιουργήσει ένα κενό ηγεσίας καθώς ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της εταιρίας, John Elkann δεν δείχνει διάθεση να αναλάβει τα ηνία και ίσως είναι θετικός σε μία συγχώνευση. Να θυμίσουμε δε, ότι ο ίδιος ο Marchionne έχει εκφράσει πολλάκις την άποψη ότι οι κατασκευαστές πρέπει να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτής της νέας εποχής στην αυτοκίνηση – δεν γνωρίζουμε όμως αν είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του. Όταν ο ίδιος πάντως, είχε δηλώσει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας με την κορεατική εταιρία, είχε απαντήσει αρνητικά όσον αφορά στο αν μία τέτοια κίνηση οδηγήσει σε μία συγχώνευση.

Όπως είπαμε λοιπόν. Οι φήμες αυτές δεν είναι κάτι παραπάνω από… φήμες. Οι δύο εταιρίες τις έχουν διαψεύσει επίσημα ούτως ή άλλως. Ωστόσο, θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη αυτής της ιστορίας καθώς μιλάμε για δύο πολύ μεγάλους κατασκευαστές που αν ενωθούν, θα δημιουργήσουν μία γιγαντιαία οντότητα με  σημαντική δύναμη στη βιομηχανία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.