Εργοστάσιο παραγωγής “mild-hybrid” 4-κύλινδρων στην Πολωνία ετοιμάζει η Mercedes.

Η Mercedes-Benz έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στο Jawor της Πολωνίας και γιόρτασε το γεγονός με μία διοργάνωση στην οποία προσκλήθηκε η Υπουργός Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Πολωνίας, Jadwiga Emilewicz και άλλοι Πολωνοί και Γερμανοί καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο. Σύμφωνα με το πλάνο, στο ολοκαίνουριο αυτό εργοστάσιο, θα παράγονται τετρακύλινδροι κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης  που προορίζονται για χρήση σε mild-hybrid σύνολα αλλά δεν θα περιορίζονται σε αυτό χάρη στην αρθρωτή τεχνολογία και φιλοσοφία της γερμανικής φίρμας.

Η μονάδα στο Jawor θα είναι “CO2-neutral” όπως πρέπει για ένα βιώσιμο μέλλον ενώ όπως ανακοινώθηκε, θα απασχολεί περισσότερους από 1.000 ανθρώπους όταν ξεκινήσει η παραγωγή εκεί, περί τα τέλη του 2019. Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει η Mercedes-Benz στην “πράσινη” τεχνολογία όχι μόνο στα αυτοκίνητα της, αλλά και στους χώρους όπου παράγονται, είναι ότι το εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ποσοστό 100% ενώ τόσο η κατανάλωση της όσο και η διανομή της θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται από συστήματα σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, οι πρώτες ύλες θα μεταφέρονται με ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα και κάποια στιγμή στο μέλλον, όλη η “χαρτούρα” στο διοικητικό και το οικονομικό τμήμα θα ψηφιοποιηθεί ώστε να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση χαρτιού.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.