Δεν υπάρχει περίπτωση πλήρους συγχώνευσης Renault και Nissan.

Το καθεστώς λειτουργίας του ομίλου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις Renault, Nissan και πιο πρόσφατα, Mitsubishi, είναι μάλλον μοναδικό στον κλάδο της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Πρόκειται για ξεχωριστές οντότητες με κοινή ιδιοκτησία, κοινή διοίκηση και δισεκατομμύρια σε συνέργιες και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα – τουλάχιστον όχι με κάποια πλήρη συγχώνευση όπως φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της “συμμαχίας”, Carlos Ghosn.

“Όποιος θέλει τη Nissan και τη Mitsubishi να ενσωματωθούν πλήρως στη Renault, μάλλον έχει μηδενικές πιθανότητες επίτευξης του στόχου του.

[…]

Πρέπει να δουλέψουμε μαζί, να βρούμε ένα σύστημα που με ότι έχουμε σήμερα, μπορούμε να συνεχίσουμε στο μέλλον ασχέτως ποιος ηγείται της συμμαχίας.”

Είπε ο Ghosn. Πιθανότατα λοιπόν, δεν θα δούμε την πλήρη συγχώνευση όπως περιμέναμε με βάση κάποια δημοσιεύματα στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το τρέχον status quo δεν θα αλλάξει. Όταν ολόκληρη η βιομηχανία αλλάζει, πρέπει να ακολουθήσεις για να κρατήσεις τα κεκτημένα και ο Ghosn, όντας ο έξυπνος άνθρωπος που είναι, το γνωρίζει αυτό. Οπότε απλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε το μοντέλο στο οποίο θα καταλήξουν οι τρεις εταιρίες.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.