Το I.D. R Pikes Peak διέλυσε το ρεκόρ στην θρυλική ανάβαση!

Ο στόχος της Volkswagen για το I.D. R Pikes Peak ήταν να σπάσει το ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά από τη στιγμή που το αγωνιστικό της γερμανικής εταιρίας άρχισε να δοκιμάζεται στον “αγώνα προς τα σύννεφα”, φάνηκε ότι ο στόχος ήταν μάλλον μετριοπαθής. Οι υποψίες μας επαληθεύτηκαν με την λήξη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών της Πέμπτης, όταν το I.D. R Pikes Peak “έγραψε” 3:16.083 για τα πρώτα 8.3 χιλιόμετρα της διαδρομής, αλλά η VW κρατούσε χαμηλά την μπάλα. Για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν ανέφερε το ρεκόρ γενικής του Sebastien Loeb και του Peugeot 208 T16 που ήταν 8:26.728.

Τελικά, το I.D. R Pikes Peak με τον Romain Dumas στα χειριστήρια όχι μόνο έγραψε τον ταχύτερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο ανέβηκε τα 19.99 χιλιόμετρα μέχρι την κορυφή, όχι μόνο έσπασε το ρεκόρ του γαλλικού συνδυασμού, αλλά έγινε το πρώτο αγωνιστικό που σπάει το φράγμα των 8 λεπτών, σταματώντας τα χρονόμετρα στα 7 λεπτά και 57.138 δευτερόλεπτα! Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό πρωτότυπο των 680 ίππων, σημείωσε μέση ωριαία ταχύτητα της τάξης των 145.675 km/h.

Το ρεκόρ της Volkswagen αποτελεί και ένα σημαντικό ορόσημο όμως. Είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό όχημα αποδεικνύεται ταχύτερο ενός “συμβατικού”. Το ρεκόρ της Peugeot μπορεί να έγινε το 2013, αλλά έγινε με ένα πρωτότυπο σχεδόν 900 ίππων! Βέβαια, το Pikes Peak “σκοτώνει” τα αγωνιστικά που κινούνται με Μ.Ε.Κ. λόγω της διαφοράς στο υψόμετρο (ένα πρόβλημα που δεν επηρεάζει τα ηλεκτρικά) αλλά όπως και να έχει, αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το επίτευγμα της Volkswagen Motorsport, του Romain Dumas και των ανθρώπων που δούλεψαν πάνω στο όλο εγχείρημα. Και εις ανώτερα!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.