Οι Κορεάτες “σάρωσαν” την έρευνα αρχικής ποιότητας της J.D. Power!

Η βιομηχανία αυτοκινήτου βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο με νέες τεχνολογίες να λανσάρονται σχεδόν κάθε μήνα από όλες τις εταιρίες. Συστήματα υποβοήθησης, συστήματα ασφαλείας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, άνεσης, νέες τεχνολογίες στους κινητήρες, στα κιβώτια ταχυτήτων κ.ο.κ. Ο καταναλωτής όμως δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να είναι το “πειραματόζωο” για όλα αυτά. Πληρώνει και απαιτεί ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί όπως πρέπει από την πρώτη ημέρα. Η Initial Quality Study, είναι μία έρευνα που διεξάγεται σε ετήσια βάση τις Η.Π.Α. από την J.D. Power και εξετάζει τον αριθμό των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τις πρώτες 90 ημέρες ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου και φέτος, οι κορεατικές εταιρίες είχαν την τιμητική τους!

Σύμφωνα με την κατάταξη, η Genesis, η KIA και η Hyundai κατέγραψαν τον μικρότερο αριθμό “προβλημάτων ανά 100 οχήματα” (PP100) ενώ γενικότερα, 21 από τις 31 μάρκες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα, βελτίωσαν την επίδοση τους σε σύγκριση με το 2017. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος της βιομηχανίας μειώθηκε κατά 4 PP100. Το 2018 πάντως, είναι η πρώτη φορά που 3 κορεατικές εταιρίες καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις της κατάταξης και η 4η συνεχόμενη χρονιά που η KIA βρίσκεται στην 1η θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές μαζικής παραγωγής (που η Genesis δεν είναι).

Κατά τα άλλα, η Mazda είναι η μάρκα με την μεγαλύτερη βελτίωση από το 2017 (-25 PP100), η Porsche 911 είναι το αυτοκίνητο με την καλύτερη βαθμολογία απ’ όλα, με 48 PP100 που αξίζει να σημειώσουμε ότι αποτελεί και ρεκόρ γι’ αυτή την “γενιά” της έρευνας (2013-2018) ενώ η Ford Motor Company είναι η μητρική εταιρία με τα περισσότερα βραβεία κατηγοριών (5), ακολουθούμενη από την Hyundai Motor Group που πήρε 4.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.