Το νέο Volvo XC90 ετοιμάζεται για το 2021.

Το XC90 ήταν το πρώτο μοντέλο “νέας εποχής” για την Volvo και έτσι θα γίνει το πρώτο μοντέλο της εν λόγω εποχής που θα ανανεωθεί. Ο αντικαταστάτης του είναι προγραμματισμένος για το 2021 και όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της σουηδικής εταιρίας, Henrik Green, θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Volvo στη Ν. Καρολίνα των Η.Π.Α. και θα εξοπλίζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιους δρόμους, το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να μεταφέρει τους επιβάτες χωρίς να απαιτεί την παρέμβαση του οδηγού ακόμα και σε περιπτώσεις ανάγκης.

Το σύστημα θα ονομάζεται “Highway Assist” και δεν θα συγκρίνεται με τα συστήματα που είναι διαθέσιμα στο κοινό σήμερα – το γεγονός ότι θα μπορεί να διαχειρίζεται ακόμα και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης χωρίς να παραδίδει τον έλεγχο στον οδηγό, το εξασφαλίζει αυτό. Σύμφωνα με τον Green, το Highway Assist δεν θα βασίζεται στην “επικοινωνία” με τις υποδομές για να λειτουργήσει, αλλά θα χρησιμοποιεί πληροφορίες αποθηκευμένες στο “cloud” ενώ αισθητήρες lidar, radar και κάμερες θα ενσωματωθούν στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου για να λειτουργούν ως τα “μάτια” του. Φυσικά, το σύστημα δεν θα είναι φθηνό, με τον Green να κάνει λόγο για “τετραψήφιο ποσό” αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε ότι μία τεχνολογία με τις δυνατότητες του Highway Assist θα είναι αρκετά φθηνή ώστε να είναι προσιτή στο ευρύ κοινό με το καλημέρα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.