Με ένα βελτιωμένο Jetta κατεβαίνει η VW για το ρεκόρ στη Bonneville.

Τις ημέρες που όλη η Ελλάδα θα ψάχνει μία παραλία για να δροσιστεί, 11-17 Αυγούστου, στις Η.Π.Α. θα διεξάγεται η Bonneville Speed Week. Μία ιστορική διοργάνωση με ρίζες στη δεκαετία του 1910 που δεν μπορεί να περιγραφεί καλύτερα από τον τίτλο της: η εβδομάδα της ταχύτητας. Εκατοντάδες άνθρωποι θα φέρουν ότι καλύτερο διαθέτουν στα salt flats της Utah με έναν και μοναδικό σκοπό: να πετύχουν την υψηλότερη ταχύτητα! Αυτό θα κάνει και η Volkswagen με το νέο Jetta.

Φυσικά, το Jetta με το οποίο θα αγωνιστεί η Volkswagen δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγε κάποιος “εργοστασιακό”. Την κατασκευή του ανέλαβε η THR Manufacturing στην Καλιφόρνια και όπως βλέπεις, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να βασίζεται στο δημοφιλές sedan αλλά ταυτόχρονα, διαφέρει σημαντικά. Η ανάρτηση έχει χαμηλώσει σε βαθμό που κάνει το αυτοκίνητο να “σέρνεται”. Ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης έχει τοποθετηθεί ώστε να αυξηθεί η πρόσφυση ενώ τα standard ελαστικά αντικαταστάθηκαν από λεπτά για να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι αντιστάσεις κύλισης. Όσον αφορά στις αεροδυναμικές, το Jetta Bonneville πορεύεται με ότι έχει…

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα μηχανικά όμως. Η THR Manufacturing χρησιμοποίησε τον δίλιτρο, EA888, τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα αλλά δεν τον άφησε ήσυχο. Δεν μπορείς να φτάσεις τα 335.5 km/h έτσι άλλωστε! Δεν μας λέει τι έχει κάνει σε αυτόν όμως αν και αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία φορά που η εν λόγω εταιρία ασχολήθηκε με τον συγκεκριμένο κινητήρα για ένα ανάλογο project, τον έκανε να αποδίδει περί τα 550 άλογα. Όπως και να έχει, στόχος είναι το ρεκόρ των 335.5 km/h στην BGC/G κατηγορία αλλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα επιτευχθεί.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.