Τον 1 χρόνο αγγίζει η αναμονή για ένα νέο Caterham.

Ποιος είπε ότι το κλασικό δεν έχει πέραση; Ότι το “παρωχημένο” δεν είναι της μόδας; Αυτοκίνητα όπως αυτά που κατασκευάζει η Caterham είναι διαχρονικά και αν συνυπολογίσει κανείς το περιορισμένο των δυνατοτήτων της μικρής, αγγλικής εταιρίας, το γεγονός ότι η αναμονή για τις νέες, ευρωπαϊκές παραγγελίες αγγίζει τον 1 χρόνο, δεν προκαλεί εντύπωση.

Η γκάμα της Caterham στην Αγγλία περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ, 8 μοντέλα, από το ταπεινό αλλά άκρως αυθεντικό Seven Supersprint, μέχρι το σκληροπυρηνικό Seven 620R που ακροβατεί επικίνδυνα πάνω στη γραμμή που χωρίζει το λογικό, από το παρανοϊκό. Οι πελάτες της μάρκας που κατοικούν εκτός Αγγλίας όμως, περιορίζονται σε λιγότερα – συγκεκριμένα, σε δύο μόλις εκδόσεις (Seven 165 και 355) καθώς τόσο το Seven 275 όσο και το 485 που ήταν διαθέσιμα μέχρι πρότινος,  αποσύρονται λόγω της αυστηρότερης Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure. Προς το παρόν, είναι άγνωστο το αν και πότε θα επανέλθουν.

Έτσι, το “βάρος” πέφτει χωρίς ιδιαίτερη ισορροπία στην Caterham η οποία ταυτόχρονα, προσπαθεί να κάνει τα αυτοκίνητα της να συμμορφώνονται με την WLTP. Πάντως, οποιοσδήποτε ευρωπαίος παραγγείλει ένα νέο Caterham, δεν πρόκειται να το παραλάβει πριν το τρίτο τρίμηνο του 2019 και αυτό λέει πολλά τόσο για την απήχηση που έχουν τα πολύ εξειδικευμένα μοντέλα της φίρμας, όσο και για την θετική πορεία της γενικά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.