Το VW I.D. R Pikes Peak έδειξε την ταχύτητα του στα δοκιμαστικά.

Η Volkswagen και ο Romain Dumas δεν άφησαν την παραμικρή αμφιβολία όσον αφορά στο πόσο γρήγορο είναι το I.D. R Pikes Peak. Κατά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και ενώ η ομάδα ακόμα ετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής, το ηλεκτρικό αγωνιστικό των 680 ίππων με τον Dumas στο κάθισμα του οδηγού, έγραψε χρόνο της τάξης των 3 λεπτών και 16.083 δευτερολέπτων, ο οποίος ήταν 11.049 δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν που κατάφερε το δεύτερο ταχύτερο αγωνιστικό, ένα Norma M20 SF PKP.

Για την ιστορία, να αναφέρω ότι τα δοκιμαστικά για το Pikes Peak International Hill Climb διεξάγονται στο χαμηλό κομμάτι της διαδρομής των 19.99 χιλιομέτρων. Τα αγωνιστικά χρονομετρούνται στα πρώτα 8.3 χιλιόμετρα και ο χρόνος που κατάφερε ο Dumas με το I.D. R Pikes Peak μας έβαλε σε σκέψεις. Μέχρι τώρα, η Volkswagen αναφέρει ότι στόχος της είναι η κατάρριψη του ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – ένας χρόνος της τάξης των 8 λεπτών και 57.118 δευτερολέπτων. Η επίδοση των δοκιμαστικών όμως, κατατάσσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο σε μία άλλη, σαφώς υψηλότερη κατηγορία. Αξίζει να αναφέρω ότι ο χρόνος που έγραψε στα δοκιμαστικά του 2013 ο Sebastien Loeb με το Peugeot 208 T16 Pikes Peak των 887 ίππων, ήταν 8 λεπτά και 26.728 δευτερόλεπτα!

Φυσικά, τα δοκιμαστικά είναι δοκιμαστικά και ο αγώνας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά υπάρχει μία πιθανότητα, έστω και μικρή, για την Volkswagen να απειλήσει το γενικό ρεκόρ στην θρυλική ανάβαση. Το απίστευτο 8:13,878 του Loeb από το 2013! Βέβαια, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Romain Dumas “όλα πρέπει να πάνε τέλεια στον αγώνα, έχουμε μόνο μία ευκαιρία”.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.