Η Porsche εξαγόρασε το 10% της Rimac.

Δεν υπάρχει καλύτερη επιβράβευση των κόπων μίας ομάδας ανθρώπων από τους επαίνους που προέρχονται από τον “ανταγωνισμό”. Η Rimac είναι μία εταιρία που ξεκίνησε το 2009 μόλις, από τον Mate Rimac και το 2011, λάνσαρε το πρώτο της concept με την όχι και τόσο ευφάνταστη ονομασία, Concept_One. Η φίρμα έπρεπε να περιμένει 5 χρόνια μέχρι να περάσει στην παραγωγή το Concept_One, ενώ το 2018, ήρθε η δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού της hypercar, με όνομα C_Two. Στο ενδιάμεσο, η Rimac σύναψε συνεργασίες με “τεράστια” ονόματα του χώρου, όπως η Aston Martin, η Jaguar, η Renault, η Koenigsegg κ.ά.

Τώρα, ανακοινώθηκε ότι η Porsche, που ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά το πρώτο ηλεκτρικό όχημα και πρόσφατα το βάφτισε “Taycan”, εξαγόρασε ένα μερίδιο της τάξης του 10% στην Rimac, έναντι αδιευκρίνιστου ποσού. Δεν ξέρουμε αν η γερμανική εταιρία απέκτησε αυτό το μερίδιο ως μία μορφή επένδυσης ή αν το έκανε για να χρησιμοποιήσει, μελλοντικά, την τεχνολογία της Rimac σε επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα.

“Νιώθουμε ότι οι ιδέες και οι προσεγγίσεις της Rimac είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες και γι’ αυτό ελπίζουμε να εισέλθουμε σε μία στενή συνεργασία με την εταιρία, με την μορφή μίας σύμπραξης εξέλιξης.”

Δήλωσε σχετικά το μέλος του Δ.Σ. της Porsche, Lutz Meschke. Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και CEO της Rimac, Mate Rimac, είπε:

“Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα για την Rimac στον δρόμο μας για να γίνουμε ένας προμηθευτής εξαρτημάτων και συστημάτων για την βιομηχανία στην ηλεκτροκίνηση, την συνδεσιμότητα και το συναρπαστικό πεδίο των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης.”

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.