Συνελήφθη ο επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler.

Ενός κακού μύρια έπονται και η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Ενώ η Audi παρουσιάζει στον κόσμο το ολοκαίνουριο A1, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο CEO της εταιρίας, Rupert Stadler, συλλαμβάνεται καθώς υπάρχουν φόβοι για απόκρυψη αποδείξεων στην υπόθεση με τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της Audi. Η σύλληψη διατάχθηκε από Γερμανό δικαστή και η εισαγγελία τονίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ό,τι κάνουν οι αμερικανικές αρχές.

Τόσο το Volkswagen Group όσο και η ίδια η Audi επιβεβαίωσαν την σύλληψη του Stadler προσθέτοντας ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας ενώ η Porsche SE, η εταιρία που ελέγχει τόσο την Audi όσο και την Volkswagen, ανακοίνωσε μέσω εκπροσώπου ότι η σύλληψη του υψηλόβαθμου στελέχους θα συζητηθεί κατά την επερχόμενη συνεδρίαση του ελεγκτικού συμβουλίου την Δευτέρα.

Ο Rupert Stadler πάντως, ζήτησε να “παραιτηθεί” προσωρινά και η Audi σέβεται την επιθυμία του, ανακοινώνοντας ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα και ότι τα καθήκοντα του θα εκτελεί μέχρι νεοτέρας ο Abraham Schot που διατηρεί την θέση του επικεφαλής πωλήσεων και marketing. Να σημειωθεί ότι η επιλογή του Schot έχει την στήριξη των εκπροσώπων των εργαζομένων της εταιρίας ώστε να μην πληγεί η Audi στο σύνολο της κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.