Η Tesla απολύει το 9% των υπαλλήλων της.

Η Tesla, μέσω του Elon Musk, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 9% το προσωπικό της σε ως μέρος μίας “εμπεριστατωμένης οργανωτικής αναδιάρθρωσης” που θα της επιτρέψει να ολοκληρώσει την μετάβαση στην κερδοφορία. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η Tesla απασχολούσε περί τους 37.500 εργαζόμενους στο τέλος του 2017 ενώ στις αρχές του έτους, σε αυτούς προστέθηκαν άλλοι 8.000. Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν περίπου 4.000 άνθρωποι ενώ ο Musk δήλωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την ικανότητα της φίρμας να επιτύχει τους στόχους όσον αφορά στην παραγωγή.

“Η Tesla έχει μεγαλώσει και έχει εξελιχθεί ταχύτατα τα τελευταία χρόνια και αυτό είχε ως συνέπεια το ντουπλάρισμα κάποιων ρόλων και κάποιων λειτουργιών. Αυτό είχε νόημα στο παρελθόν, αλλά είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί σήμερα.

Ως μέρος αυτής της προσπάθειας και εξαιτίας της ανάγκης μείωσης του κόστους, πήραμε την δύσκολη απόφαση να απολύσουμε περίπου το 9% των συναδέλφων μας στην εταιρία. Αυτές οι περικοπές θα γίνουν αποκλειστικά από τον μισθωμένο πληθυσμό και δεν περιλαμβάνουν μειώσεις σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την παραγωγή, οπότε δεν θα επηρεάσουν την ικανότητα μας να επιτύχουμε του στόχους που θέσαμε για το Model 3 εντός των ερχόμενων μηνών.”

Δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρίας, Elon Musk ενώ πρόσθεσε ότι η κερδοφορία δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για την Tesla. Έτσι όπως το βλέπει, η κερδοφορία είναι απλώς μία απόδειξη για την βιωσιμότητα της Tesla

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.