Ως “eCorsa” θα λανσαριστεί το πρώτο ηλεκτρικό Opel.

Σύμφωνα με το πλάνο, κάθε μοντέλο της Opel θα πρέπει να είναι διαθέσιμο με κάποιου είδους εξηλεκτρισμένο powertrain μέχρι το 2024. Τα μικρότερα μοντέλα, θα προσφέρονται  σε ηλεκτρικές εκδόσεις ενώ για τα μεγαλύτερα, θα προτιμάται η λύση του υβριδικού powertrain είτε ως παραδοσιακό, είτε ως plug-in. Έτσι, όταν θα λανσαριστεί η επόμενη γενιά του Opel Corsa, ξέρουμε ότι θα λανσαριστεί και ως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Τώρα όμως, ξέρουμε και το όνομα του: “eCorsa”.

Το νέο Corsa ήταν αρχικά προγραμματισμένο να χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα της πρώην ιδιοκτήτριας της Opel, General Motors. Οι νέοι ιδιοκτήτες όμως, πήραν την απόφαση να καθυστερήσουν λίγο το λανσάρισμα του, ώστε να κάνουν χρήση της CMP αρχιτεκτονικής για το “συμβατικό” μοντέλο και της eCMP για το ηλεκτρικό. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πολλά για το eCorsa – δεν ξέρουμε τους στόχους που έχουν τεθεί όσον αφορά στην απόδοση και την αυτονομία αλλά οι συνέργειες που έχουν επιτευχθεί χάρη στην επιλογή της CMP πλατφόρμας, θα μειώσουν το κόστος εξέλιξης του νέου μοντέλου στο μισό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.