Παραιτείται ο CEO της Subaru, Yasuyuki Yoshinaga.

Η Subaru ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων για τα οποία οι υπάλληλοι της κατέγραψαν λανθασμένα δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων είναι αρκετά περισσότερα απ’ όσα αναφέρθηκαν αρχικά. Η ιαπωνική εταιρία ανέφερε ότι το “σκάνδαλο” αφορά 1.551 αυτοκίνητα, τονίζοντας ότι έχει τοποθετήσει δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Ο CEO της όμως, Yasuyuki Yoshinaga, αποφάσισε να παραιτηθεί απολογούμενος.

Ο Yoshinaga-san προοριζόταν για την θέση του επικεφαλής του Δ.Σ. της εταιρίας αλλά τελικά θα κρατήσει, τιμητικά, μονάχα την θέση του μη-εκτελεστικού προέδρου ενώ την θέση του ως Πρόεδρος και CEO της φίρμας θα πάρει ο Tomomi Nakamura που μέχρι πρότινος κατείχε την θέση του αντιπροέδρου.

Η Subaru έλεγξε συνολικά 6.5430 οχήματα ενώ το υπουργείο μεταφορών της Ιαπωνίας, διενήργησε ελέγχους τόσο στα κεντρικά γραφεία της φίρμας, όσο και στο βασικό εργοστάσιο της στο Gunma. Η οδηγία των ελεγκτών ήταν να παρουσιαστούν τα ευρήματα της έρευνας καθώς και ένα σχέδιο που θα αποτρέπει παρόμοια γεγονότα από το να συμβούν στο μέλλον. Η εταιρία από την πλευρά της είχε δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δικαιολογούν την περαιτέρω έρευνα αλλά οι τελευταίες αποκαλύψεις την βάζουν ξανά σε δύσκολη θέση.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το αμφισβητήσουμε την στάση της Subaru όσον αφορά στον διεξοδικό έλεγχο της κατάστασης. Αυτό είναι εξαιρετικά δυστυχές.”

Δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ιαπωνίας, Keiichi Ishii.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.